Hírek

2015.08.26. 13:31

Többszörösen szabálytalan veszélyes szállítmány a 86-os főúton

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége augusztus 26-án közúti ellenőrzés keretében vizsgálta a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályok betartását.

Ez alkalommal is találtak hiánytalanságot, egyik esetben többszörösen is megsértették a kötelező előírásokat.

A mai napon négy tehergépjárművet vontak ellenőrzés alá a szakemberek, melyből kettő tartozott az ADR szabályok hatálya alá. A két veszélyes árut szállító kocsiból egyiknél több hiányosságot is tapasztaltak a katasztrófavédelem szakemberei.

A szabálytalan gépjármű nem volt ellátva az ADR által előír narancssárga táblával annak ellenére sem, hogy jelentősen túllépte a mentességi határt (1000 kg). Az ellenőrök a gépjármű rakterében rögzítetlen és szivárgó nátrium-hipoklorittal (hypo) és hidrogén-kloriddal (sósav) töltött csomagolásokat találtak, melyeken a megfelelő jelölések (bárca, UN szám) részben vagy teljesen hiányoztak. Mindezek mellett a fuvarokmányok sem voltak megfelelően kitöltve.

A szakemberek a rögzítési szabálytalanság, a szivárgások megszüntetése, valamint a megfelelő jelölések elhelyezésének idejére visszatartották a szabálytalanul szállító tehergépjárművet. A Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség eljárás megindítását kezdeményezte a szállító, feladó, illetve berakó vállalkozásokkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!