Hírek

2017.08.21. 17:05

Pődör Györgynek már száz verse látott napvilágot az Arcok és énekekben

VASSZÉCSENY Megjelent az Arcok és énekek antológiasorozat kilencedik kötete, melyben több vasi költő mellett Pődör György kerek egytucatnyi verse is olvasható.

Tersztyánszky Krisztina

Éppen tíz esztendeje adta ki az első antológiát kortárs költőkkel Madár János, a Rím Könyvkiadó vezetője és a Kelet Felől című irodalmi és művészeti folyóirat alapítója. A sorozat kilencedik tagja éppen a napokban hagyta el a nyomdát, és a tervek szerint még ebben az évben napvilágot lát a tizedik is. (Forráshiány okán csúszott a nyomdai munka.)

Csaknem félszáz arckép látható valamennyi köteten: ők azok a kortárs alkotók, akiknek egy vagy több versét a szerkesztő beválogatta az igényes kialakítású, keménytáblás, színes borítású kiadványba.

Ez már a kilencedik közös kiadvány Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Az évente megjelenő válogatásban a pályakezdők és a vidéki irodalmi központok meghatározó szereplői mellett számos országos, sőt európai hírű költőnk is helyet kapott, köztük Baranyi Ferenc, Balázs Tibor, Bozók Ferenc, Czigány György, Csoóri Sándor, Juhász Ferenc, Kaiser László, Kalász Márton, Pósa Zoltán, Serfőző Simon vagy Turczi István. Fellapozva a most megjelent antológiát, sok ismert vasi vagy vasi kötődésű szerző műve olvasható benne.

Pődör Györgynek ebben a sorozatban csaknem száz verse jelent már meg, a legutóbbiban éppen egy tucat. Őt a kötet szerkesztője nyolc évvel ezelőtt válogatta be először, és meghívta őt a tokaji írótáborába. A barátságból született az Ítéletidő című kötet, melyet 2013-ban a Rím kiadó adott ki.

Az ismert szerzőnek eddig öt önálló verseskötete látott napvilágot (kiadás előtt áll kettő), és félszáznál több antológiában szerepelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!