Viharos zivatar, lábtörés és óriási tömeg a sárvári rockfesztiválon

2017. augusztus 07., 10:00 szerző: Pajor András
komment
Vasparipák uralták a várost a hétvégén. Látványos motoros légi bemutató, felvonulás és koncertek tarkították a sárvári várban tartott XVI. Vármeeting Nemzetközi Motoros- és Rockfesztivált. A kétnapos rendezvényen nyolc együttes lépett fel. Nem maradt el a megszokott motoros felvonulás sem.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A pénteki koncertek sorát a Hollywood Rose kezdte, a közönség jó érzéssel emlékezhet rájuk. Az együttes énekese viszont más emlékeket őriz majd a várról, mert egy vezetékben elbotolva leesett a színpadról, úgy, hogy a lábát törte.

Nem maradhatott el a motoros felvonulás sem, amelynek dübörgő hangjaira sok néző gyűlt össze
Fotó: Pajor András

A zsúfolásig megtelt vár-udvar késő estére valódi katlanná változott, azonban távolról villámok jelezték, hogy vihar közeledik. A Kowalsky meg a Vega koncertjének végét még megvárta az eső, aztán szakadt rá az ég a tömegre. A Blues Company fellépésére már nem került sor. Fel-frissült ugyan a levegő, de a motorostalálkozó bástyák között sátrazó és kempingező résztvevői nem nagyon örültek a zivatarnak.

Hujber Péter akrobatikus mutatványa a várudvaron

Szombaton kora délután a várhíd felett tartott streetfighter-bemutató indította a prog-ramot. Az elsőként tavaly bemutatkozott motoros ugró-show idén is sok érdeklődőt vonzott a híd köré. A repülő motoros, Hujber Péter a földről elugratva a levegőben töltött pár másodperc alatt különböző akrobatikus elemeket hajtott végre a különleges vason, majd egy rámpára érkezett le. A motoros többször a Nádasdy-vár tornyáig emelkedett a nézők legnagyobb ámulatára.

A légi járat után következett a hagyományos motoros felvonulás, amelyen idén közel ezer robogó alkalmatosság vett részt. A kipufogófüstben felbukkantak a legdrágább japán motormárkák mellett az egykori keleti blokk Simsonjai is, furcsa formájú quadok és chopperek társaságában. A vár hátsó udvarától Sótony és Kám felé vették az irányt a felvonulás közreműködői, majd Ikerváron át tértek vissza. Az egyórás vonulás során az útba eső településékeken is megbámulták a hangos menetet.

Rock és motor: nem szokatlan kombináció
Fotók: Pajor András

Késő délután Dorothy dalait hallgatta az e napra is telt házas közönség, majd a Road zenekar egyik száma alatt világított több száz telefon a sötétben. A Tankcsapda zenekar fellépése előtt szerencsés rajongóival találkozott. A sárvári Vármeeting-fellépés alkalmára készült pólók megvásárlói között kisorsoltak néhányat, akik az öltözőben összetegeződhettek, beszélgethettek és fotózkodhattak az együttes tagjaival. A Rábaszentmiklósról érkezett Kovács Réka számára volt a legnagyobb a meglepetés. Ugyanis egyfajta nászajándékként kapta a kedvenceinél való vendégeskedést. A család fél évig szervezte a nászajándékkal is felérő eseményt, amelyen párja mellett az örömszülők és ismerősei is ott voltak.

Pajor András

2017. augusztus 07., 10:00 szerző: Pajor András

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...