Jánosháza

2017.05.30. 17:46

Maradt még pénz tavalyról - Jól gazdálkodtak Jánosházán

A számok szerint jól gazdálkodtak az előző pénzügyi évben, elfogadták a tavalyi évi zárszámadást a legutóbbi testületi ülésen a jánosházi képviselők.

Bakos Ágnes

Tavaly csaknem 685,4 millió forint volt a költségvetés fő összege – derült ki a májusi képviselő-testületi ülésen. A bevételek jól alakultak: 129 százalékban teljesültek.

Jelentős volt a 44 millió forintos adósságkonszolidációs állami támogatás. A pénzből rendbe tettek egy önkormányzati lakást, a járdafelújítás pedig folyamatban van, ugyancsak ebből a forrásból.

A hivatali rendszer átalakítása is tavalyi, legalábbis tavaly kezdődött feladat volt: informatikai eszközöket, programokat kellett vásárolni, az úgynevezett ASP programban kell ugyanis könyvelni a hivatalban. Ehhez állami támogatást kapott az önkormányzat, a rendszer kiépítése folyamatban van, jövőre számolnak majd el a pénzzel.

A városgazdálkodás új műhelye is a tavalyi költségvetési forrásból készült el. A múzeum mögött van a műhely, amelyhez kisebb eszközbeszerzésre is szükség és lehetőség volt. A tavalyi évet 155 millió forint lekötött vagyonnal kezdte a jánosházi önkormányzat, az idei évet 198 millió forinttal, miközben 100 millió forint volt a város folyószámláján. Tavaly összesen 100 millió 35 ezer forint pénzmaradvány keletkezett.

A tartalékokra szükség lesz a nyertes pályázatok önrészének finanszírozásához.

Az adóerősség magas volt tavaly Jánosházán, 43 ezer forint lakosonként, és az eddigi bevallások alapján ez idén is így alakul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!