Kissomlyó

2016.08.27. 16:05

Varázslók, nemes gyógyítók és harcosok a Királykő lábánál

KISSOMLYÓ Az idei évtől új színfolt gazdagítja Kissomlyó palettáját. Több év után újra táborozó, vidám gyerekek zsivajától volt hangos a település. A nyári élmények megálmodója egy újonnan a faluba költözött fiatal házaspár, Kovács Dorottya és Csiszár Máté.

Civil Tudósítónktól

Az elmúlt években számos táborban dolgoztak és az ott megszerzett tapasztalataikat kamatoztatva saját kezdeményezésbe fogtak. A nyár folyamán négy tábort tartottak a kissomlyói hegy oldalában, festői környezetben elhelyezkedő meseházukban.

Az első két turnusban a felfedezést kedvelő, kisiskolás lurkókat várták, egy egyhetes kalandra.

A tábor különböző témájú és történetű küldetésekre épült. Minden nap egy színnel kijelölt útvonalon haladtak végig a vidám felfedezők, és a színes pontokat követve játékokos feladatokra, megoldandó rejtvényekre bukkantak.

Találkozhattak lovakkal, kecskékkel, különböző fákkal, illetve virágokkal, készítettek pizzát, valamint kipróbálták az íjászkodást, a kézműveskedést. A heti programban szerepelt még fürdés Borgátán, kirándulás, tánc a tábortűz mellett, bátorságpróba és kincskeresés is.

A táborba tizenkét és tizenhat év közötti kamaszokat vártak

- Az óvodáskorú gyerkőcöknek szóló napközis tábor jelentette a legnagyobb kihívást számunkra - meséli Dorka. - Ezelőtt többnyire iskolásokkal foglalkoztunk, ez volt az első alkalom, hogy ilyen kicsi, 4-5 éves gyerekekkel vágtunk bele a kalandba, de szerencsére nagyon jól alakult az a hét is.

- Az idei nyáron utolsóként az élő szerepjáték táborra került sor. Ide tizenkét és tizenhat év közötti kamaszokat vártunk. Az volt a cél, hogy a számítógép és a cyber világ bűvkörében élő fiatalok kilépjenek a természetbe, a való világba - mondja az ötletgazda, Máté. - Különféle szerepeket ölthettek magukra, válhattak varázslóvá, nemes lovaggá, gyógyítóvá, vagy éppen harcossá és ehhez kapcsolódóan történeteket játszottunk el - mondja az ifjú férj, aki már korábban közel került a színjátszáshoz a Soltis Lajos színház révén. Érdekes volt figyelni, hogy míg az első napokban mindenki egyénileg akarta a küldetést teljesíteni, a végére igazi csapattá kovácsolódtak a gyerekek és ráébredtek, hogy a játékbeli képességeiket együtt felhasználva sokkal többre képesek.

- Igazi csapatépítést láttunk, innen jött az ötlet, hogy a nyári, tábori tapasztalatokat miként tudnánk a hétköznapokban is kamatoztatni - tették hozzá. - Csapatépítő napokat tervezünk felnőtteknek, és tematikus hétvégi táborokat a gyerekeknek óvodától az érettségiig - folytatta Dorka, aki festőként ezen kívül egy őszi kiállításra is készül, Sárváron.



Kostyák Borbála

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!