Körmend

2016.06.23. 09:46

Kiürítik Körmenden az életveszélyessé vált háztömböt

Lakhatatlanná és életveszélyessé nyilvánította az építésügyi hatóság a körmendi Bartók lakótelep 5. szám alatti lakótömb egyik épületét.

Markó Petra

A ház hosszú ideje problémát okozott a helyi önkormányzatnak. Az ott lakók ugyanis teljesen leamortizálták a tömböt: a berendezéseket megrongálták, a falakat lebontották, az ablakok és az ajtók hiányoznak, a tetőn található bádogborítást pedig szinte teljes egészében felszedték.

Mivel a szennyvízvezetéket is tönkretették, a falak teljesen átvizesedtek és több lakás elázott. A tömb egyes lakói ráadásul évek óta illegális bekötésekkel lopják az elektromos áramot.

Ahogy a 8-as számú főútról a benzinkútnál lefordulunk, már messziről kitűnik a többi ház közül a leromlott állapotú épület. A szomszéd tömbben élők is megerősítették, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak. A ház lakói felelőtlenek, az utóbbi időben pedig elviselhetetlenné tették a szomszédságban és a környéken lakók életét. Az ingatlanok egyre kevesebbet érnek itt, senki nem költözik szívesen a környékre. Ennek legfőbb oka a mindennapos zaj- és hanghatás, a lakóépület környezetének elhanyagoltsága és az ott zajló illegális tevékenységek.

A környéken élők legnagyobb örömére most azonban végre pont kerülhet az évek óta húzódó ügy végére. A szakértői vélemények szerint a rongálások miatt annyira sérült az elektromos hálózat, hogy az veszélyezteti az ott élők életét. A vezetékek ugyanis szabadon, szigetelés nélkül lógnak mindenfelé.

Az önkormányzat ezért, hogy a közvetlen életveszélyt elhárítsa, az Ady Endre utcába, rokonaikhoz költözteti át a gondatlan lakókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!