Körmend

2016.05.30. 19:13

51 civil szervezet több mint 31 millió forint támogatást kapott Körmenden

Körmend - Csaknem 60 civil szervezet pályázott az idén támogatásra, a testület 31 millió forintot ítélt oda. A civilek színesítik a helyi közéletet.

Kozma Gábor

A képviselő-testület egységes véleménye, hogy a civilek támogatása az egész város közösségét szolgálja. Idén is pályázhattak az önkormányzat elkülönített pénzalapjára azon helyi civil szervezetek, egyesületek, intézmények és magánszemélyek, akik és amelyek kulturális és sportprogramjaik megvalósításához kértek pénzt. Akárcsak korábban, most is szép számmal érkeztek be pályázatok. Összesen 58 szervezet nyújtotta be támogatási igényét, közülük 51 szervezetet több mint 31 millió forintos támogatásban részesített a város vezetése.

- Minden évben szép számmal érkeznek be hozzánk pályázatok, amelyeket igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben támogatni - mondta el Bebes István polgármester.

- Természetesen a pályázatok  elbírálásánál előnyt élveznek azok a szervezetek, amelyek programjai kötődnek a városhoz, annak rendezvényeihez, vagy annak jó hírnevét viszik az ország más szegleteibe. Úgy gondolom, a körmendi civil szervezetek sokszínűsége, aktivitása és a város iránti elkötelezettsége igazán példaértékű. Rengeteget köszönhet nekik a város, ezért magától értetődő, hogy mi is próbálunk nekik visszaadni valamit, a lehetőségeinkhez mérten. Fontos, hogy a folyamatos együttműködésekkel tovább tudjuk színesíteni az amúgy mozgalmas körmendi kulturális és sportéletet - tette hozzá a városvezető.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!