Körmend

2014.08.16. 09:03

Látványos felvonulást szerveztek a körmendi vasparipások

Körmend - Túramotor és veterán járműtalálkozót szervezett a Körmendi Vasparipa Egylet a hétvégére.

Bajdó Bettina

 

Szabó Anita Eszter, az egyesület elnöke elmondta, hogy idén kétnaposra tervezték a találkozót. Ennek lebonyolításában hamar partnerre találtak Vasalján Egyed Zoltánban, aki mindenben segítette őket. Bár a pénteki nap nem kedvezett a motorosoknak, mégis szép számmal összegyűltek. A sátor alatt jókat beszélgettek, ismerkedtek egymással, szólt a zene és közös főzés is volt. A zenéről Németh László gondoskodott.

Szombat reggel fél tíz után közel hatvan motoros és néhány veterán autós gyűlt össze Vasalján, érkeztek résztvevők Körmendről, Balatonról, Szombathely, Zalaegerszegről, Sopronból, Pápáról, Szlovéniából és Ausztriából is. Egy angol házaspár pedig kifejezetten erre alkalomra készített bőrből készült díszeket a résztvevőknek. Szombaton fél tízkor Vasaljáról indultak a mintegy 85 kilométeres túrájukra, melynek során érintik Felsőberkit, Jákot, Nárait, Pornóapátit, Dozmatot, majd Ausztrián át térnek vissza Pinkamindszentre és onnan  Vasaljára. Dozmaton meg is vendégelik a motorosokat, Nardán pedig tiszteletköröket is tesznek majd. Indulás előtt annyit még elárultak, semmi más nem kívánnak egymásnak, mint széles utat és gumifákat.

15 óra 30-tól indul a felvonulás Körmend főterére, ahol a járműbemutatón kívül Kóra Sándor és Szarka Mária velocipéd ügyességi, valamint Kovács Eszter gokartos bemutatója látható. Szombaton este Vasalján koncertek lesznek: fellép az Övön alul, a Revans Rock Band és a Mokka Tribute Band.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!