Körmend

2017.02.08. 18:05

Vörös Bálint óvodás munkáiból nyílt kiállítás

Körmend - Rendhagyó eseményre gyűltek össze az érdeklődők a Dr. Batthyányné Coreth Mária Óvoda és Bölcsőde bartóki székhelyintézményében hétfőn. Kiállítás nyílt. Először, de a tervek szerint nem utoljára.

Markó Petra

Hagyományteremtő szándékkal hoztak létre egy kiállítást az óvodában, a földszinti betérő aulájában. Vörös Bálint nagycsoportos óvodás alkotásaiból nyílt a tárlat. A szervezők nem állítják, hogy ő a legkiemelkedőbb alkotó az intézményben, de ő az első szerencsés, akinek a munkáival megismerkedhetnek az érdeklődők. A kisfiú tehetségét az is bizonyítja, hogy korábban egy megyei rajzpályázaton is sikeresen szerepelt. Az oda beadott munkája most Körmenden, az óvodájában is megtekinthető.

A képen az alkotó: Vörös Bálint nagycsoportos óvodás Fotó: Jámbori Tamás

- Azért rá esett először a választás, és azért kerülhettek elsőként az ő művei a középpontba, mert ő rendelkezett annyi kész, elérhető munkával, amiből bátran tudtunk válogatni - mondta el a hagyományteremtő kiállítás megnyitóján Kőházyné Fasching Anikó intézményvezető-helyettes.

A jövőben szeretnék rendszeressé tenni ezeket az alkalmakat, hogy kiemeljék és a nyilvánosság elé tárják egy-egy óvodás szokatlan, egyedi, stílusos alkotásait. Azt tervezik, hogy mindig más-más csoportból kapna valaki lehetőséget a bemutatkozásra, természetesen rangsor nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!