Kosárlabda

2012.11.15. 18:31

SZoESE: vége a kupának

Szombathely - A női kosárlabda Hepp Kupa második fordulójában a SZoESE amatőr NB I-es női kosárcsapata az ugyancsak másodosztályú PEAC gárdájától kapott nagy verést.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE_Pécsi EAC II. 42-76 (4-30, 8-16, 16-13, 14-17). 

Szombathely, 50 néző, Hepp Kupa, női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Török, Esztergályos
SzoESE: Földi 4, Mangliár -, Handler -, Uszkai -, ÁNYOS 11/6. Csere: Bauer 63, Konti 9, HORVÁTH P. 10, Lumniczer 2, Gősi -. Edző: Szalai János.
PEAC, legjobb dobók: Rédei 14, Ignácz 14.
A felek a bajnokságban már összefutottak egymással, akkor a Pécs biztosan nyert Szombathelyen (59-69). A hazaiak vérmes reményeket most sem fűzhettek a visszavágáshoz, hiszen Bencze betegség, Gusztafik pedig sérülés miatt hiányzott. Ráadásul a Pécs erős kerettel, az A-csoportban is megfordult játékosokkal felvértezve érkezett. A tudáskülönbség pedig gyorsan kidomborodott. Ányos triplája nyitotta a mérkőzést, de a folytatásban az egészpályás letámadást alkalmazó, kemény tempót diktáló PEAC uralta a meccset. A találkozó gyorsan eldőlt (20. perc: 12-46). A második félidőben  - Bauer, Mangliár, Lumniczer jó játékával - aztán kozmetikázott valamit az eredményen a SZoESE.
Szalai János: - Csapatom teljesítménye, hozzáállása teljes mértékben megfelel a bajnokság elnevezésének: amatőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!