Kosárlabda

2015.03.24. 13:30

Hullámzó Falco II., szoros győzelem

Szombathely - Az NB I. B csoportos férfi kosárbajnokság 20. fordulójában a Falco-Trend Optika KC Szombathely II. a szomszédvár SMAFC-NYME gárdáját győzte le nagy csatában.

Tóth Gábor

Falco-Trend Optika KC Szombathely II.–Soproni MAFC-NYME 72-36 (13-13, 17-20, 24-17, 18-13).

Sopron, 150 néző, NB I. B csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Török R., Horváth A., Németh S.

Falco: Simon K. 3/3, Tóth D. 17/9, Bazsó 13, Hódi 11/3, Bagó 8. Csere: Popgyákunik 8/6, Kozma –, Galambos –, Németh A. 9/9, Gábor 3. Edző: Váradi Attila.

SMAFC, legjobb dobók: Balogh 23/6, Török 16.

Németh Armand három hárompontost süllyesztett el a soproniak gyűrűjében. Fotó: Unger Tamás

A szomszédvárak csatáját hétfőn késő este rendezték, két középcsapat meccselt, a 7. fogadta 10. helyen álló riválisát – a hazaiaknál akadt hiányzó.

A csapatok erős tempót diktáltak. A szombathelyiek játékába az első félidőben sok hiba csúszott, főleg védekezésben akadtak bakik, de ziccerek is kimaradtak. Az agresszív SMAFC pedig élt a lehetőséggel, és némi lépéselőnyt harcolt ki magának nagyszünetre (20. perc: 30-33). Fordulás után mindkét csapat teljesítménye feljavult, a Falco pedig szép lassan átvette a vezetést, az irányítást. De a játék hullámzó volt, a Sopron ott loholt a házigazda nyomában (30. perc: 54-50). A szoros hajrában a Falco maradt higgadtabb, és jó dobóformájának köszönhetően kicsikarta a győzelmet. A második félidő nagy részében a szombathelyiek akarata érvényesült, megérdemelten nyertek.

Váradi Attila: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez. De ahhoz, hogy ennél nagyobb csatákat is megnyerjünk, meg kell tanulnunk 40 percig koncentráltan kosárlabdázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!