Kosárlabda

2015.01.23. 16:05

Falco -Körmend derbi: a presztízs mellett komoly téttel is bír a rangadó

Szombathely - Vasi rangadót rendeznek az NB I-es férfi kosárbajnokság 19. fordulójában: vasárnap 18 órás kezdéssel a Falco-Trend Optika KC Szombathely az Egis Körmend együttesét fogadja.

Németh Zsolt

Néhány héttel ezelőtt könnyebb lett volna latolgatni az esélyeket - ma már sokkal nehezebb. A Körmend ugyanis felállt a padlóról, zsinórban négy győztes meccset tudhat maga mögött, és szemmel látható, hogy hétről hétre jobban teljesít a csapat, egyre nő a játékosok önbizalma. A Falco nem panaszkodhat a szezonjára, ott lohol a nagyok mögött, a tabella előkelő negyedik helyéről várja a rangadót bár egy szép, négy győztes meccsből álló sorozat szakadt meg szerdán, amikor kikapott a Szeged vendégeként. Érdekes a két edző személye: Kálmán László trénerként még nem kapott ki a Körmend ellen, Déri Csaba pedig amióta leült a körmendi kispadra, csak győzött a csapata - igaz, mindig hazai pályán játszott a piros-fekete gárda. Mindkét fél szempontjából komoly jelentőséggel bír a mérkőzés, hiszen a Falco a négy közé hajt, a Körmend pedig a nyolc közé vágyik.

- Nagyon örülök, hogy Déri Csaba visszatért a magyar kosárlabda vérkeringésébe, edzőm volt, remek szakembert ismertem meg a személyében, jó volt a kapcsolatunk, jól járt vele a Körmend, máris megpezsdült az élet a piros-feketéknél - fogalmazott Kálmán László, a Falco-Trend Optika KC Szombathely mestere Ellenfelünk remek téli hadjáratban van, de reményeim szerint nálunk elakad a támadás. Nehéz meccsre számítok, hiszen egy önbizalomtól duzzadó együttest fogadunk, ráadásul a Körmend egyre inkább csapatként játszik és most már csapatban gondolkodnak a légiósok is. Ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor hazai pályán nem hibázhatunk, csakis a győzelemben gondolkodom. Fájó vereséget szenvedtünk Szegeden, de egy győztes rangadóval feledtetni tudjuk azt a kisiklást. Ha azt játsszuk majd, amit tudunk, akkor győzhetünk. Bízom a csapatomban - mindenki bevethető - , és számítok a közönségre is.

Ferencz Csaba (szemből) 400 körmendi meccsel a háta mögött érkezik Szombathelyre. Háttal a Falco ifjú kapitánya, Perl Zoltán
Fotó: Unger Tamás

- A Falco az előző szezon után egy új csapatot épített, amelyik jó működik, látványos kosárlabdát igyekszik játszani - mondta Déri Csaba, a piros feketék vezetőedzője. - A mi célunk ugyanez: gyors, látványos játékkal kiszolgálni a közönséget és természetesen minél több mérkőzést nyerni. Nyilván a vasi rangadón is ez lesz a célunk. Szeretnénk jól alkalmazni azokat a dolgokat, amelyeket mi jól csinálunk, és igyekszünk megtalálni a Falco játékának gyenge pontjait. Két jó formában játszó csapat találkozik, minden bizonnyal telt ház előtt. A hangulat adott lesz, és most megyünk először idegenbe, mióta átvettem a csapatot. Magam is kíváncsi vagyok, mit tudunk kihozni ebből a találkozóból.

A szombathelyiek ifjú játékosa, Perl Zoltán második meccsére készül a Körmend ellen csapatkapitányként (a 6. játéknapon 85-73-ra nyert Körmenden a Falco).

- Nehéz meccsre számítok, hiszen a Körmend nagyszerű formában van - vélekedett Perl Zoltán. - Együtt megnéztük ellenfelünk hétközi, ZTE elleni meccsét, akkor is láthattuk, hogy minőségi riválist fogadunk. Ettől függetlenül hazai pályán nyernünk kell, a presztízs és a tét miatt is szeretnénk megerősíteni előkelő helyünket a tabellán.

A körmendi kapitányt, Ferencz Csabát 400. felnőtt bajnokija okán köszöntötték csütörtökön, de ő már akkor is előre nézett:

- Jól esett az ünneplés, köszönöm a szurkolóknak és a klubnak egyaránt! Ez a szám azt jelzi, hogy megy az idő, pedig mintha ma lett volna, hogy Németh Isti beütötte Dombóváron azt a faultot, és először léphettem pályára a felnőtt csapatban. Ez meg már a 400. meccs volt. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy pocsék ősz után, amit nagyon sajnálok jövünk felfelé. Négyből négyet nyertünk, és a folytatásban is minden meccsen az lesz a célunk, hogy győzzünk, így lesz Szombathelyen is.

A mérkőzésen a Földházi, Török, Sallai trió fújja a sípot.

A rendőrség is készül a meccsre

Részletek itt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!