Kosárlabda

2009.11.30. 03:28

Kétpontos Falco vereség a Sopron otthonában

Színvonalas, remek meccset játszott a Sopron vendégeként a Falco KC, ám az utolsó pillanatig nyílt csata után a házigazdák ünnepelhettek.

Tóth Gábor

Őrült rohanással kezdődött a mérkőzés, bár eleinte a hálók nem igen rezdültek - mindkét csapat kemény védekezéssel nyitott (3. perc: 6:4). Aztán a szombathelyieknél Kazlauskas vitte a prímet: zsinórban dobálta a triplákat, szedte a lepattanókat. A másik oldalon Knight-tal nem lehetett bírni a palánk alatt. Hol az egyik, hol a másik fél vezetett, parádés első tíz percet produkáltak a csapatok.

A soproniaknál Knight még az első etap közepén egy ütközés után rosszul ért földet, sérülés miatt a padra kényszerült, Keresztes pedig a második negyed elején begyűjtötte harmadik faultját. Ám a Falco nem élt a lehetőséggel, sőt a távolról remekül célzó vendégek kerültek lépéselőnybe. A vasiak nem tudtak mit kezdeni a remek hazai védekezéssel, a Sopron tíz pont fölé tornázta előnyét (15. perc: 39:28).

Minden szombathelyi dobás leperdült a gyűrűről - próbálkozhattak Kálmánék közelről, távolról. Meszlényi edző forgatta a csapatát, és a vendégek pechjére minden pályára lépő érezte a gyűrűt. A szívósan harcoló Horváth Zoltán rángatta ki csapata szekerét a gödörből. Azonban így is megnyugtató előnnyel vonulhattak nagyszünetre a hazaiak (20. perc: 47:38).

Fordulás után sem esett vissza az iram. A Sopronnak nagyon ment a játék: Brooks és Richardson betöréseivel nem tudtak mit kezdeni a vendégek (24. perc: 58:45). De Falco nem adta fel, keményen küzdött, egyre faragta a hátrányát (27. perc: 63:60).

Egyetlen fegyvere azonban maradt a Sopronnak: a távoli dobások. A hazaiak ordító hibát vétettek az etap hajrájában: egyszerre hat hazai játékos tartózkodott a pályán. Jött a technikai, a Falco pedig élt a lehetőséggel, így a negyed utolsó pillanatában átvették a vezetést a szombathelyiek (30. perc: 71:72). Maradt izgalom a negyedik negyedre is bőven. Felváltva vezettek a csapatok (34. perc: 80:80).

A 36. percben kipontozódott a Falco egyik legjobbja, Horváth Zoltán. Ezt kihasználva a hazaiak némi lépéselőnybe kerültek (37. perc: 89:84). De a 39. percben újra egyenlített a Falco (91:91). A finis fault- és büntetőpárbajából -így a meccsből is - a soproniak jöttek ki szerencsésebben.

Meszlényi Róbert: - Nagy meccset játszottunk. Örülök a győzelemnek, és annak is, hogy megőriztük hazai veretlenségünket. A sikerhez minden játékosomra, és a szurkolóinkra is szükség volt.

Nikola Lazics: - Nagyon bosszús vagyok. Többször is visszajöttünk a meccsbe, aztán a végén mégis alulmaradtunk - mindössze egy dobással. Küzdöttünk, de nem volt szerencsénk. Gratulálok a fiúknak, és a közönségünknek is.

További eredmények: Szolnok-Albacomp 81:80 (pénteken), Atomerőmű- Dombóvár 117:62, Kaposvár-Debrecen 98:89, Kecskemét-ZTE 80:86, Nyíregyháza-Salgótarján .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!