Kosárlabda

2014.07.28. 15:40

Nyolcba jutott a fiú U18-as kosárválogatott

Szófia - Románia elleni győzelmével az élen zárta csoportját a magyar U18-as fiú kosárlabda-válogatott a B divíziós Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

A szófiai Eb B csoportjában a körbeverés miatt az utolsó forduló előtt teljesen nyílt volt még a továbbjutás kérdése (az 1 2. kerülhetett a legjobb nyolc közé). Ám a délelőtti Hollandia -Svédország (41-40) csata után tisztult a kép: ha a magyarok győznek, akkor csoportelsők lesznek, ha veszítenek, akkor viszont lehet, hogy tovább sem jutnak.

Magyarország -Románia 75-53 (23-8, 16-9, 19-22, 17-14)

Szófia, U18-as fiú kosárlabda B divíziós Európa-bajnokság, csoportmérkőzés.

Magyarország: Kovács 6, Hódi 12/6, Antóni 7/3, Andrássy 5/3, Bagó 12. Csere: Pongó 4, Peringer 7, Szabó 10, Popgyákunik 4, Filipovity 6/3, Krivacsevics 2. Vezetőedző: Horváth Imre. Edző: Váradiné Szarka Ildikó.

 

A szombathelyi Szabó Domonkos 10 pontot, közte két triplát termelt a románok ellen. Fotó: Horváth Csaba/archív

A csoportelsőségért hajtó magyarok semmit sem bíztak a véletlenre, nagyon bekezdtek már az első negyedben 15 pontos vezetést szereztek. A második játékrészben sem lankadtak, és 22 pontosra hizlalták előnyüket (39-17). Szünet után valamelyest magukra találtak a románok, 14 pontig felzárkóztak, de Hódi és Szabó hármasával visszarendeződött a tetemesebb különbség (26. perc: 49-29), amit a folytatásban, egészen a mérkőzés végéig biztosan őriztek. A Szombathelyi Kosárlabda Akadémia mind az öt játékosa Kovács Bence, Bagó Martin, Szabó Domonkos, Hódi Patrik, Popgyákunik Balázs hozzátett a sikerhez.

Magyarország csapata tehát első helyen zárt az ötcsapatos B csoportban, és a legjobb nyolc között, az E jelű négyesben folytathatja az A csoport két továbbjutója, Ukrajna és Portugália, valamint a csoporttárs Svédország társaságában. Sajnos egy vereséggel indítanak a mieink, hiszen a csoportkörben egyetlen fiaskójukat éppen Svédországtól szenvedték el (50-62).

Kedden szünnap van az Eb-n, a magyarok szerdán 19.30-tól az A csoport másodikja, Portugália, csütörtökön 17.15-től az A csoport győztese, Ukrajna ellen játszanak a négy közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!