Kőszeg

2014.11.30. 18:31

Közösen gyújtanak adventi gyertyákat Kőszegen

Kőszeg - Közös lelki felkészülés, színes kulturális kínálat jellemzi az adventi időszakot Kőszegen, ahol vasárnap este meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát.

Némethy Mária

Mint évek óta mindig, advent minden vasárnapján este közösen ünnepelnek, meggyújtanak egy gyertyát a történelmi egyházak a város Jurisics téren felállított adventi koszorúján.  A sort az idén a katolikusok kezdték, jövő vasárnap az evangélikusok, azután a reformátusok folytatják.

 

Gazdag kulturális program is várja a kőszegieket a karácsonyi ráhangolódás időszakában. Advent minden szombatján karácsonyi kézműves foglalkozást rendeznek a családoknak a Jurisics várban, ez most szombaton kezdődött el. December 5-én érkezik majd  a Mindenki Mikulása,  6-án 18 órától a Jurisics vár lovagtermében hangzik el  a Kőszegi Vonósok téli hangversenye, 13-án ugyancsak ott Cirákulum Koncert lesz, 21-én este hangzik el majd a  Jézus Szíve Plébániatemplomban a Concordia–Barátság Énekegyesület ugyancsak hagyományos karácsonyi hangversenye, 24-én délután pedig  Jézuska váró mesefilmet vetítenek a Jurisics vár lovagtermében.

December 6-án és 7-én, naponta 14 órától 20 óráig  a Jurisics téren rendezik meg az Írottkő Natúrpark kézműveseinek vásárát, fellépnek az Írottkő Natúrpark területén működő művészeti egyesületek.

A Bersek József Általános Iskola december 10-én 14 órára várja a  hagyományos karácsonyi versmondó versenyre az iskolásokat. A Kraft zenei műhely karácsonyi zongora koncertjén, december 15-én 17  órakor Binder Károly zongoraművész ad koncertet az Európa Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!