Kőszeg

2015.05.30. 14:55

Akik versben is beszélnek – Nézze meg, kik a megyei vers- és prózaíró pályázat nyertesei!

Kőszeg - „Ne maradjon az asztalfiókban!” címmel írt ki megyei vers- és prózaíró pályázatot a Chernel Kálmán Városi Könyvtár a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer támogatásával. Az eredményhirdetés szombaton volt.

Merklin Tímea

A pályázatra 29 jelentkező 58 alkotást küldött be. A zsűri a pályamunkákat egymáshoz viszonyította, kategóriánként rangsorolta. Azt értékelte, hogy a hétköznapi nyelvhasználatnál magasabb szinten ki hogy tudja kifejezni érzéseit, gondolatait.

Magyar Zsófia a felső tagozatos elbeszélés kategóriában első helyezést nyert „A halász lova" című írást olvasta fel, amely Takács Kata (Bersek iskola, 8. osztály) alkotása. A háttérben dr. Bokányi Péter irodalomtörténész, a zsűri elnöke és Kissné Rentkó Zsuzsanna könyvtáros.

Dr. Bokányi Péter, a zsűri elnöke az eredményhirdetésen a 19. században élt Chernel Kálmán ügyvéd, helytörténész, természetbúvár kéziratos verseskötetéből idézett, ugyanis abban a korban illendő volt versben is beszélni, a művelt ember „irodalmias" módon is elő tudta adni a mondandóját, ekképpen is meg tudott szólalni. Abból az időszakból hoztak vissza értékeket a versenyzők. A pályázaton való részvétellel - helyezésektől függetlenül - mindenki nyert, valamennyien oklevelet is kaptak. A díjazott műveket vagy maguk az alkotók vagy meglepetés-előadók olvasták fel.

Eredmények:

Felnőtt vers kategóriában 1. Végh Erika, 2. Harsányiné Nagy Erika, elismerő oklevelet kapott Végh Erika. Mese: 1. Plechl Ildikó, 2. Krizmanicsné Pászner Tünde. Elbeszélés: 1. Budai Bernadett, 2. Sinkó Adrienn, elismerő oklevelet kapott Király Márton.

Felső tagozatos vers kategóriában 1. Kumánovich Alexandra, 2. Imre Bálint. Mese: 1. Kasza Klaudia, 2. Bencsik Dániel, elismerő oklevelet kapott Fejes Johanna. Elbeszélés kategóriában 1. Takács Kata, 2. Kasza Klaudia.

Középiskolás vers kategóriában 1. Pap Melinda, meséket ebben a kategóriában nem küldtek be, az elbeszélések között elismerő oklevelet Pipics János kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!