Kőszeg

2014.03.04. 17:20

Több mint tíz éve jelmezekben, utcabállal búcsúztatják a farsangot

Kőszeg - A Kőszegért Egyesület és a művelődési központ szervezésében a kőszegiek búcsúztatták a farsangot.

Némethy Mária

Kedden az ország legrégibb szállodájának az éttermében a vezető Pumuklinak, a csínytevéseiről ismert kis koboldnak volt beöltözve, a pultban balettáncos és cica szolgálta ki a vendégeket. A polgármesteri hivatalban az olasz maffia fészkelte be magát, a dolgozók a gengszterdivatot követték ezen a napon. Délután a jelmezes felvonulásban ott vonult Hófehérke és a hét törpe, de volt cowboy, viking, no és nem egy bohóc is mókázott.

Kőszeg és a kőszegiek az idén is nagyon jó kedvvel búcsúztatták a farsangot. Sok üzletben, vendéglátó- és munkahelyen jelmezben dolgoztak.

Több mint 10 esztendeje megyénkben először itt, Kőszegen – az osztrák Fasching Dienstag mintájára – kezdték búcsúztatni a telet. Azóta bolondaznak a böjti idő beköszönte előtt. A város vendéglősei, boltosai aktív részesei ennek, mindenki láthatja: a húshagyó kedd különleges nap. A nap koreográfiája kialakult az évek során. 10 órára megérkeztek kedden is az óvodások és iskolások a Fő térre, ahol rögtönzött utcabál keretében mutatták be jelmezeiket. Idén a Varnyú Country szórakoztatta a kicsiket, akik mindig szívesen vesznek részt ebben. 15 órakor indult a farsangtemetés. A vidám-szomorú temetési menet végigmasírozott a belvároson, és visszatérve a Fő térre utcabálba kezdett. 17 órakor volt az eredményhirdetése a jelmezversenynek, 25 munkahely kapott kiváló minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!