Külföld

2014.07.30. 12:30

Ketten haltak meg a forgalommal szemben autózó, ittas sofőr miatt (videó)

Egy német házaspár két gyermeke halt meg abban a szerda hajnali balesetben, amely Linz környékén történt, írja a kurier.at és az ORF.

Török Tibor

Egy 54 éves, ittas férfi a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, ahol frontálisan ütközött a balesetben vétlen sofőr kocsijában.

Hajnalban történt a tragédia, írja a kurier.at és az ORF, az 54 éves férfi - ahogy azt a későbbi vizsgálatok megállapították, erősen ittas állapotban, 1,4 ezrelékes alkoholszinttel a vérében - rossz irányban, a forgalommal szemben hajtott fel a sztrádára, ahol aztán frontálisan ütközött a német házaspár autójával. Az ütközés ereje mindkét gépjárművet súlyosan megrongálta, a német autóban utazó testvérpár, egy 20 éves fiú és egy 9 éves lány, a mentők minden erőfeszítése ellenére elhunyt. A kocsit vezető apa könnyebben, míg a hátul utazó anya súlyosan megsérült. A vétkes sofőr kéztörést és vágott sérüléseket szenvedett, kórházba vitték, azonban annyira részeg volt, hogy nem lehetett kihallgatni. A rendőrség különösen veszélyes körülmények között, gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsította meg.

A szétrepülő roncsdarabok és törmelék még négy autót rongáltak meg, az autópályát csaknem reggel hat óráig le kellett zárni. A kurier.at szerint Ausztriában 1987 óta  107 ember esett áldozatul az autópályákat rossz irányban használó autósoknak (németül Geisterfahrer nevezik őket - kb. szellemsofőr jelent), az évek során fokozatosan csökkent az ilyen végzetes baleset száma. 2010-ben egy hasonló tragédia történt, 2011-ben és 2012-ben szerencsére nem voltak halálos áldozatok, tavaly ketten vesztették az életüket. A rossz irányban közlekedőre azonnal felhívják a  rádiók a figyelmet, a fenti eset azonban a korai órákban történt, így nem volt elég idő a figyelmeztetésre.

További információk ide kattintva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!