Kultúra

2016.10.21. 12:44

1956-ban becsület íródott a gotthárdi aranykönyvbe

Szentgotthárd - Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján interjúkötettel emlékezett Szentgotthárdon az 56-os Szövetség helyi szervezete.

Civil Tudósítónktól

Az irodalmi műsorral egybekötött könyvbemutatón Huszár Gábor polgármester köszöntőjében elmondta: Kötelességük az élet örök értékeinek megőrzése és átadása a jövő nemzedékének.

Fotó: Horváth R. László

Történelmünk bőven kínál példaként magasztos és követésre méltó eseményeket, amelyeket bűn elhallgatni. Az ötvenhatos események aranylapra íródtak, hiszen hősiességet és önfeláldozást követeltek az akkor élt ifjaktól, akik közül sokan gondolkodás nélkül áldozták fel életüket a magyar szabadságért. A riportkönyvben olvashatunk a legfontosabb emberi erényekről, a becsületről, a bátorságról és a hazához való hűségről.

Lechner Ferenc, az 56-os Szövetség Vas megyei elnöke a riportkötettel kapcsolatban hangsúlyozta: nagy értéke a könyvnek, hogy igaz tanúságtevők emlékeit tartalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!