Kultúra

2016.09.17. 08:26

Bartók, Fidelio, Hollywood: a Savaria Szimfonikus Zenekar megkezdte az új évadot

Szombathely – Megkezdődött a Savaria Szimfonikus Zenekar bérletes szezonja. A Szimfónia-bérlet első koncertjét Madaras Gergely vezényelte, szólistaként a zenekar oboaművésze, Baldauf Veronika működött közre.

Ölbei Lívia

A Szimfónia-bérlet első koncertjén Muszorgszkij Egy éj a kopár hegyen című műve, Hidas Frigyes  Oboaversenye, Bartók Bélától a  Magyar képek és Borogyin  II. (h-moll) szimfóniája hangzott el.

A Szent Márton bérlet első koncertjével a zene világnapját ünneplik szeptember 30-án a Bartók Teremben, ahol a Savaria Szimfonikus Zenekar a szombathelyi Művészeti Gimnázium zenekarával és Vásáry Tamás vezényletével lép színre.

Baldauf Veronikát ünnepelte a közönség és a zenekar

Deákné Márta gratulál  a zeneiskolai tanítványának

Egyébként a zenekar 2016-17-es évadja gazdag bérleten kívüli hangversenyben is. A városi ünnepségek, díjátadók (Szent Márton díjátadó, A magyar kultúra napja) mellett ebben a szezonban sem maradhat el a Hollywood MM Classics novemberben három -  és a Szilveszteri Gála hagyományosan két előadással.  Az 1956-os események tiszteletére kiemelt hangverseny október 29-én, az AGORA – Művelődési és Sportházban színre kerülő  opera, Beethoven Fideliója. Petró János nyolcvanadik születésnapját szintén egy bérleten kívüli hangversennyel ünnepli a zenekar: 2017. február 1-én.

Az év zenekari művésze, Sárközi Gábor

Külföldi, főként ausztriai fellépések is várhatók: ebben az évadban 10-12 hangversenyre fogadott el felkérést a Kiss Barna irányításával működő együttes. De a magyarországi  régiós jelenlét is megmarad, ahogy a fővárosi föllépések sem maradnak el.

Madaras Gergely karmester
Fotók: Garas Kálmán

Az évadnyitó sajtótájékoztatón elhangzott: „Rendezett gazdasági körülmények, fokozatos fejlesztések jellemzik a Savaria Szimfonikus Zenekar működését. Megújult a Bartók Terem színpada, a Szent Márton-gálán már új fellépő ruhában játszik a zenekar. A hangszerparkban is folyamatos a megújulás."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!