Kultúra

2014.09.08. 11:45

Bennfentes - A Weöres Sándor Színház évadnyitója a Fő téren

A Bennfentes is megnézte, kik vettek részt a Weöres Sándor Színház fő téri évadnyitó társulati ülésén.

BÁRTULAJDONOS – A Sweet Charity sármos bártulajdonosa lesz Horváth Ákos, aki először lép színpadra úgy zenés darabban, hogy egy dal erejéig énekel is majd. Itt épp a rúdtánc bemutatóhoz készülődőknek segít a cipekedésben. Mostanában nyilván mi is a szerelemről faggattuk, ő meg inkább lányáról beszélt, aki aznap épp sikeres nyelvvizsgáját ünnepelte.

CSALÁD – Óriási szemüvegben, loknis parókával Kiss Mari akár egy woodstocki fesztiválozó. „Vajon ki kedvelne egy széthulló családi drámát, amely annyi bánattal van tele?"- kérdezte. Biztosítottam róla a művésznőt, higgye el, az előadásokon ott lesz az egész város!

KOSZTÜM– Akár egy színes szélesvásznú mozifilm jelenete is lehetett volna, ahogyan Orosz Róbert felesége – az ismerősök által Lujzaként nevezett – Oroszné Koleszár Mária a két szőke fiú ruháját igazgatta a színpadra lépés előtti percekben. A művész felesége is a színház munkatársa, két iskolás fiút nevelnek, Mártont és Miksát. Mivel Róbert a Feydeau- és az Hugo-előadásban is színre lép, úgy döntöttek, a francia forradalomhoz öltöznek erre a napra.

DALMŰ  – Mertz Tibort alig ismertem meg: a hatalmas álbajusz szinte az egész arcát eltakarta. A színész fejébe húzott sapkával, bő gatyában kínálta sütivel a bámészkodókat. Balikó Adriennt – elől pirosban – nem a színpadról, hanem a jegyirodából ismerhetik, de ő kíséri helyükre a nézőket is az előadások előtt. Lánya, Prikazovics Júlia sokat segített abban, hogy ezzel a különleges előadással megismertessék az érdeklődőket.

SZÍVJÓSÁG – Akik látták Giulietta Masinát a Cabiria éjszakáiban, soha nem felejtik a kis utcalányt, akit Fellini álmodott a vászonra, hogy később C. Hope Valentine szerepében Shirley MacLaine berobbanhasson vele a filmtörténetbe Fosse musicaljében. A jól ismert sztorit tavasszal a WSSz-ben is megnézhetik. Az előadás lájkkampánya sikeres volt, lázasan készülődnek hát a művészek a bemutatóra. De addig még láthatjuk újra, hogyan alakul át tekergődző kígyóvá a gyönyörű Fekete Linda, aki a Fő téren rögtönzött rúdtáncbemutatót tartott edzőjével, Butiné Szabó Viktóriával.

KOMÉDIA - Koltai Róbert egy tíz évvel ezelőtti Én és a kisöcsém-rendezésről mesélt, amikor egy főiskolás osztállyal állították színpadra a darabot. A nagy siker égig emelte az akkori tanítványokat Tompos Kátyát, Nagy Sándort és Peller Annát. Itt a városban játszik is majd az előadásban. Annyira szeret énekelni, hogy nem is tudta eldönteni, melyik dal a kedvence az Eisemann-slágerek közül.

Szöveg: Kovács Ágnes - Fotók: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!