Kultúra

2015.04.07. 13:54

Bennfentes – Gálahangversenyen és Andy Vajna előadásán jártunk

A Bennfentes stábja ezúttal a Bartók Teremben megrendezett Gálahangversenyen járt, de kíváncsi volt arra is, vajon mit mond a filmproducer, Andy Vajna a középiskolásoknak.

Szendi Péter

A jövő muzsikusaival

TÁLENTUM A Művészeti Szakközépiskola növendéke, Mihályfi Márk lépett először színpadra a jövő muzsikusait bemutató koncerten. Képünkön a trombita szakos tanuló felkészítő tanárával, Ujhelyi Péterrel.

Előttem az utódom

CSAK A ZENE A koncert előtt nem találkoztunk lámpalázas növendékkel, izgatott szülőkkel azonban igen. A konzi igazgatója, Rápli Róbert fia, Péter is a fellépők között volt. Weber Concertino című darabjában játszott szólót klarinéton.

Siker, pénz, csillogás

SIKER Andy Vajnát rengetegen várták a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában. A filmproducer életének tapasztalatait osztotta meg a kíváncsi tanulókkal. Előadása előtt volt egy kis ideje beszélgetni. Így esett, hogy váltott néhány szót Koczka Tibor, alpolgármesterrel és Fodor István tankerületi igazgatóval is.

Énekesnő a nézőtéren

FELLÉPÉS Szerencsénk volt, hogy összefutottunk Mágedli Majával, akiről már olvashattak többször is lapunk hasábjain. Nemcsak, mert a fiatal énekesnővel jót beszélgettünk, hanem mert megtudtuk nemsokára meghallgathatjuk az egyik szórakozóhelyen, ahol Koller Lászlóval lép fel, április 14-én este. Maja édesanyjával, a zeneelmélet szakos tanárnővel, Szabó Mónikával érkezett.

Szóló szimfonikus zenekarral

SZÜLETÉSNAP Az aulában gratulálhattunk dr. Horváth József atyának, akiről már olvasóink is tudják, nemrég töltötte be a nyolcvanadik életévét. A pápai prelátus kedves ismerőseivel érkezett. Szabó Leventéné és Szabó Júlia tartotta szóval az atyát, mert muszáj volt kicsit elterelni a figyelmüket arról, hogy Réka fellépésére jöttek. Nagyon izgultak a csellista lányért, hiszen rengeteg munka van egy ilyen előadás mögött. Fauré Elégiáját hallgathatta meg a közönség az ifjú növendék szólójával.

A legkedvesebb vajon ott van-e

CSALÁD Nem az a fontos, milyen sokan vannak a nézőtéren, hanem, hogy az az egy ember ott van-e, aki a legkedvesebb. A hangversenyen nehéz lett volna megítélni, ki a legfontosabb szurkoló. Mihályfi Márk édesanyja, Ruborics Krisztina, a nagymamák Horváth Erzsébet, Mihályfi Sándorné, és az unokatestvér, Szórádi Csongor.

Nyelvében az ember

ÉLMÉNY A filmügyi kormánybiztosra persze nemcsak a tanulók voltak kíváncsiak, de a város oktatási intézményeinek tanárai is. Az érdeklődök között találkoztunk Wagner Anikó angol szakos tanárnővel, de eljött az előadásra Dancs Jeanette, aki biológia, földrajz szakos és művészettanár is. Vallják, az ilyen rendezvények ösztönzik a diákokat arra, hogy még intenzívebben tanuljanak idegen nyelveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!