Kultúra

2016.05.24. 09:10

Fölépül-e a bevásárlóközpont a Kámoni Arborétumban? - A fák mesélnek, a döntés a kezünkben van

Szombathely - A mesélő fák kertje kifejezetten a Kámoni Arborétumba készült, kell hozzá a jó idő is. A jelszó: Te is lehetsz ökonyomozó! A Mesebolt Bábszínház drámapedagógiai játéka 3-4. osztályos általános iskolásoknak szól, de környezet-tudatosság dolgában nekünk, felnőtteknek is van mit tanulnunk. Miről mesélnek a fák?

Ölbei Lívia

A mesélő fák segítenek például abban, hogy közösen újragondoljuk, mivel is védhetjük meg a városokban már oly ritkaságszámba menő zöldterületeket. A játék különböző színházi és drámajátékos elemekből épül fel, a gyerekek izgalmas képzeletbeli történet szereplőivé válnak: ráadásul olyan helyzetbe kerülnek, amelyben egy problémakör két ellentétes szemszögből tűnik föl előttük.

A valóságszagú fikció szerint az a helyzet, hogy az elhagyatott Városi Liget területén új, nagyszabású városfejlesztési projekt készülődik. A gyerekek az önkormányzat megbízásából tervezőként vesznek részt a játékban: kigondolják, milyen legyen az új bevásárló- és szabadidőközpont, a Liget City. Elkezdődik az építkezés is, csakhogy a munkálatokat titokzatos erők akadályozzák: a vén Mallmut, a Kert szelleme közbeszól. Úgyhogy végül a fiatal tervezők jóakaratán és ügyességén múlik a Kert és a Liget City sorsa. A döntés nem egyszerű, mert semmi nem fekete vagy fehér. Gondolkodni, érvelni, mérlegelni kell. Jó, ha ezt a gyerekek is mielőbb megtanulják. Kert vagy City? Netán Kert és City? A mesélő fák segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!