Kultúra

2016.12.21. 19:25

A megyeszékhelyen és Rábatöttösön is vendégszerepeltek a rumi gyerekek

Rum - Karácsonyi műsor koronázta meg a Rum-Kastély EGYMI diákjainak mozgalmas adventjét. Voltak vendégszerepelni és saját adventi koszorúval, esti gyertyagyújtásokkal számoltak vissza a várakozás idején.

Bakos Ágnes

- Az advent elején elkezdtük természetesen a gyerekekkel a készülődést. Intézményi szinten is fontos az ünnepre hangolódás, és azért is, hogy ha hazamennek, akkor tudják, miért áll a karácsonyfa, miért ajándékozzuk meg egymást, hogyan szól az ünnep a szeretetről - kezdte az ünnepvárásról Domjánné Éder Marietta, a Rum-Kastély EGYMI intézményvezetője.

Az adventi gyertyagyújtást a gyermekfelügyelők szervezik mindig. Az iskola udvarán áll az intézmény adventi koszorúja, amelyen vasárnap helyett hétfőnként, sötétedés után gyújtották meg a gyertyákat. Verses-énekes foglalkozással ünnepeltek a gyerekek.

A betlehemezés sem maradt ki az iskolai karácsonyi műsorból Fotó: Rum-Kastély

A saját szervezésű és az úgymond külsős programok is felhalmozódnak az adventben. Az intézményvezető szerint ilyenkor mindenki egy kicsit nyitottabb, segítőkészebb, adakozóbbak az emberek - így több vendég is van a rumi otthonban. - Nagyon élvezik a gyerekek a foglalkozásokat, az apró ajándékokat, ilyenkor kimozdulnak a komfortzónájukból - ismertette a rendhagyó hetekről az igazgató.

- Több felkérésünk is van az adventben, nagy szeretettel készülnek azokra a gyerekek - árulta el. Például Rábatöttösön jártak az adventben, időseknek adtak műsort, valamint a Szombathelyi Törvényszéken szerepeltek, ott már visszatérő vendégek, nagyon szeretik őket, ragaszkodnak a kulturális programjukhoz. - Nagyon fontosak ezek a programok, mert amit megtanultak a gyerekek, azt meg tudják mutatni másoknak is, nem csak egymás között. Amikor idegenek tapsolnak és idegenek gratulálnak, az a gyerekeknek óriási öröm - mondta el a szereplések lényegét. A karácsonyt osztályonként is megünneplik a gyerekek az osztályfőnökökkel, aztán az adventet a közös, intézményi karácsony koronázta meg. Ez mindig bensőséges program - már csak a hely szűke miatt is -, idén is így volt.

- Vendégként részt vettek a Stella Énekegyüttes tagjai, akik előadásukkal gazdagították gyermekeink műsorát. Igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a szívekbe - árulta el az intézményvezető az ünnepi este hangulatáról.

Más vendégeik is voltak az idei karácsonyon: a Horgoljunk Mosolyt a Gyermekek Arcára csoport képviselői (természetesen) horgolt sapkákat, takarókat ajándékoztak a Rum-Kastély EGYMI diákjainak, és több más cég és magánszemély is támogatta adományával az iskolát a karácsony alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!