Kultúra

2017.02.26. 19:24

Új helyszínen rendezték a Fürdőbált - Bánszki Péter kapta a Bük Turizmusáért díjat

Bükfürdő - Több évtizedes hagyománya van már a büki Fürdőbálnak. A 2017-es esemény több szempontból is újdonságokat hozott: más helyszínt, új embereket a vendégek között. A hangulat pedig fergeteges volt.

Vadas Krisztina

Szombaton este a hagyományoktól eltérően nem a fürdőn,  hanem a Caramell hotel báltermében gyűltek össze a vendégek. Csaknem 150-en foglaltak helyet az asztaloknál, hogy együtt ünnepeljék a vasi és a büki turizmust.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte: köszöni a fürdő új vezérigazgatójának, Boros László Attilának, hogy kitárta a bál kapuit és szélesebb körből várta a vendégeket, mint eddig. Az igazgató is szólt a bálozókhoz, házigazdaként elégedetten tekintett körül a teremben.

Elmondta: decemberi érkezésekor az idő szűke miatt sok kérdés merült fel a bállal kapcsolatban, de örül, hogy farsangfarkán sikerült megszervezni a társasági eseményt.  A  vacsora tálalása előtt a Savaria TSE táncosai nyitották meg a táncot. Először egy latin mixet mutattak be, majd hagyományos keringőre kérték fel a vendégeket.

A vacsorára senkinek sem lehetett panasza. A hagyományos vasi ízvilág is megjelent: tökmagolajos, hagymalekváros mignon és vasi kanászpecsenye is szerepelt a kínálatban.

A desszert tálalása előtt megérkezett az est sztárvendége, Charlie, aki hetvenévesen is fergeteges koncertet adott. Előadása kezdetén el-árulta: jó érzés hazajönni Vas megyébe, szeretné, ha többször is hívnák ide fellépni. Dalait a közönség egy emberként énekelte vele, és sokan táncra is perdültek mellette.

Charlie azt is bebizonyította, hogy nemcsak a hangulat fokozásához ért, hanem máig az egyik legkiválóbb előadó, énekes  a magyar zenei életben. Amikor a vendégség visszatapsolta,  zene nélkül, a közönség  tapsa  adta ritmusra énekelte Zenegép című dalát.

Ezután az este egyik legfontosabb pillanata következett: hatodik alkalommal adták át a Bük Turizmusáért díjat.

Idén is olyan ember kapta, aki sokat tett Bük, Bükfürdő nevének öregbítéséért. Bánszki Péter neve nem ismeretlen a környéken, 2010 óta tanít a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola és Szakközépiskolában.  A gasztronómiai  élet meghatározó alakja: 2014-ben Franciaországban gasztronómiai lovaggá ütötték - idén ő kapta az elismerést.

Az est folyamán jótékonysági árverést is tartottak a Csodaország Óvoda Bük Egyesület javára, majd hajnalig ropták a táncot a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!