Hajtogatott táska, mesébe illő ivókút: szombathelyi művészpalánták állítottak ki a képtárban

2015. április 02., 13:34 szerző: Médiaközpont
komment
A Művészeti Szakközépiskola diákjainak munkáiból nyílt kiállítás szerdán a Szombathelyi Képtárban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Grafikák, szobrok, kerámiák, táskák, ékszerek és ezek alkotói árulkodtak arról, mennyi tehetséges fiatal él Szombathelyen. A Művészeti Szakközépiskola diákjai mutatták be az elmúlt két év legjobb alkotásait, amikből kiderül az is, mennyi technikát tudhatnak magukénak a szárnyukat bontogató fiatalok.

Hollósi Kamilla nézi a kiállítást (Fotó: Médiaközpont)

A tárlaton Nagy Boglárka vizsgamunkája, egy ivókút is látható. Elsősorban játszótérre, gyerekeknek tervezte a kutat, ezért a cél az volt, hogy minél meseszerűbb legyen. Ez a sok kis tengeri állat ábrázolásával sikerült is. A bemutatott darab csak egy feles méretű makett, de tervezi, hogy az életnagyságú alkotás egyszer  kikerül Szombathely valamelyik parkjába.

Hollósi Kamilla textil szakon végzett, most Grácban tanul festészetet. Origami technikával készített papírtáskákat, francia csatokat, karkötőket, fülbevalókat hozott a kiállításra, amik nemcsak trendik, de hordhatóak is.

Rápli Róbert a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola vezetője (Fotó: Médiaközpont)

A fülbemászó dallamok a Bartók Terembe csalogatták a tömeget, ott a zenei tagozat mutatkozott be a szimfonikusok oldalán. Aki a koncertről és nyitónapról lemaradt, az április 26-áig a képző- és iparművészeti tagozat diákjainak alkotásait még megtekintheti a képtárban. Mert ahogy Torjai Valter tanár és művészettörténész fogalmazott, ezek a 18 éves “gyerekek” által teremtett alkotások a világ bármely pontján megállnák a helyüket.

Médiaközpont

2015. április 02., 13:34 szerző: Médiaközpont

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...