Kultúra

2014.08.29. 20:00

Hollywoodi történelem

Kőszeg - Ritka pillanatokat élt át a közönség péntek este: a Jurisics-várban megtartották az Ostrom Opera ősbemutatóját, személyes Jurisics Miklós részvételével, napra pontosan az évfordulón.

Ölbei Lívia

A valóság néha színesebb, mint egy hollywoodi történet , mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter bevezetésképpen: Ha filmen látnánk a Jurisics-vár 1532-es ostromának történetét, amelyben a hatalmas török sereg végül elvonult a maroknyi várvédő elől, csak legyintenénk. Pedig igen: bár Szilágyi Miklós és Horváth György Tibor a szerelem fikcióját is belekeverte mint szép megoldást a fúvószenekarral megszólaltatott operába.

Dohos László Liszt-díjas karnagy azt a reményét fejezte ki, hogy szép este elé nézünk, Huber László polgármester az összefogást emelte ki, amelynek árán az ősbemutató létrejött. Pócza Zoltán igazgató figyelmeztetett: Vigyázat! Lőnek . És tényleg. Znamenák István rendező gyönyörű látványt tervezett az autentikus helyszínhez. Ma is lesz előadás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!