Kultúra

2017.03.08. 13:23

A színháznak működnie kell - Jordán Tamás köszöni a felé áradó szeretetet

Szombathely – Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház alapító-igazgatója mindenekelőtt köszöni a közönség, a kollégák, a szakmai szervezetek támogatását. Határtalan boldogsággal tölti el az a mindenfelől érkező szeretethullám, amelyet alkalma van megtapasztalni: erőt ad a folytatáshoz.

Ölbei Lívia

Amint az ismeretes, a szakmai bizottság februárban dolgavégezetlenül állt föl – nem értékelte Jordán Tamás érvényes pályázatát –, a szombathelyi közgyűlés  pedig március 2-án nem jutott dűlőre: a legutóbbi testületi ülésen  nem született többségi döntés sem arról, hogy  októbertől további öt évig az egyetlen érvényes pályázó, Jordán Tamás vezesse a Weöres Sándor Színházat; sem pedig arról, hogy újra kiírják-e az igazgatói  pályázatot. A 21 tagú testületből tíz képviselő (baloldal, Pro Savaria) szavazott Jordán Tamás mellett; a Fidesz-KDNP-frakcióból  hatan nemmel voksoltak,  négyen tartózkodtak, a jobbikos képviselő pedig nem vett részt a szavazásban. Ilyenformán patthelyzet alakult ki. A közgyűlésnek 30 napja van az új pályázat kiírására. Információink szerint ebben a pillanatban nem tudni, hogy az eredetileg   március 14-ére összehívni tervezett rendkívüli közgyűlést ezen a napon megtartják-e a városházán.

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

Jordán Tamás mindenekelőtt köszöni a felé áradó szeretetet: a kollégák – többek között Törőcsik Mari és Kerényi Imre –, a szakmai szervezetek, a közönség támogatását. Azt mondja, mindezt átélni megrendítő élmény, nagy boldogság.  „Amire a politikusok nem gondolnak, az a közönség”,  fűzi hozzá. A március a kőszínházi menetrend szerint a szerződtetések, a tervezés ideje. A következő szezon megszervezéséhez nyugalomra van szükség:  Jordán Tamás bízik abban, hogy ezt a döntéshozók is belátják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!