Kultúra

2015.07.18. 17:08

Jövő héten gasztrofesztivál és időszaki kiállítások várják a megyénkbe érkezőket.

Gasztrofesztivál és tárlatok sokasága várja a kikapcsolódni vágyókat Vas megyében.

Sebestyénné Benkő Andrea

RENDEZVÉNY Bükön, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum parkolójában szerdától vasárnapig X. Gyógy-bor napok Büki Gasztrofesztivál. Programok: Csík zenekar, Quimby, Ocho Macho, Szabó Balázs Bandája, Palya Bea gyermek koncert, Karak, Ungaresca táncegyüttes, Gencsapáti Hagyományőrző néptáncegyüttes, Joós Tamás Pegazus Színház.

KIÁLLÍTÁS Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Könyvtár kiállítótermében a képes-levelezőlapgyűjtők országos kiállítása nyílott. A tárlat megtekinthető július 31-éig, a könyvtár nyitvatartási ideje alatt.

Kőszegen, a Hotel Irottkő aulájában a Csók István Művészkör Berényi Sándor 80. születésnapja alkalmából „A művészet  és én” címmel kiállítást rendez. Megtekinthető augusztus 1-jéig.

A Jurisics-vár keddtől vasárnapig, 10–17 óráig látogatható.  Rómer Flóris születésének 200. évfordulójára emlékezve időszaki kiállítás nyílt a Jurisics-vár déli szárnyában (Várkiállítás). A Régészek Kőszeghegyalján című időszaki tárlat a régészet másfél évszázados történetét, módszertani változását mutatja be Rómer Flóris, Miske Kálmán, Bándi Gábor és a mai régészek kőszeghegyaljai ásatásain, illetve Kern István tárgyain keresztül. A tárlat augusztus 30-áig látogatható.

Körmenden, a Batthyány kastély – Sala Terrena Galériáján a 8. Szudáni tárlat – Dr. Abdel Hameed és a Körmendi Kulturális Központ rendezésében augusztus 2-áig, kedd–vasárnap 10–18 óráig várja a látogatókat.

A Batthyány kastély – Városi Kiállítóteremében „Mesterség vagy művészet?” Fazekas Ferenc nádudvari fazekas – a Népművészet Mestere, a XIX. Országos Fazekas Pályázat és Kiállítás különdíjasa – fekete kerámiái – a Körmendi Kulturális Központ rendezésében. A tárlat megtekinthető, augusztus 2-áig, kedd–vasárnap 10–18 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!