Kultúra

2017.04.27. 10:13

Kezdődik a NewPilgrimAge – Szombathely vezető partner

Szombathely – Márciusban nyert a Szent Márton emlékének ápolásával kapcsolatos nemzetközi projekt, Szombathely vezető részvételével.

Bakos Ágnes

„A Szent Mártoni értékek XXI. századi újraértelmezése – a kulturális örökség, mint a közösségi alapú vendégszeretet új hajtóereje” – ez a címe a nemzetközi programnak, amelyben vezető partner Szombathely önkormányzata. Olasz, szlovák, horvát és szlovén partnerek vesznek még részt a kulturális együttműködésben. A szombathelyi önkormányzatnak mintegy 5,8 millió forint önerőt kell biztosítani a nyáron kezdődő programhoz.

A kulturális programok helyett szociális programra költsön a város 5,8 millió forintot – mondta dr. Nemény András képviselő.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária a szlogenre hívta fel a figyelmet: „új zarándoklás”, vagyis NewPilgrimAge a cím. A képviselő szerint evidens, hogy Szombathely ennek az élére álljon.

Határoztak a képviselők: Szombathely részt vesz a programban, biztosítja az önerőt és a polgármester aláírja a partnerségi együttműködési szerződést.

Erről 11 igen szavazattal és 8 tartózkodás mellett döntött így.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!