Kultúra

2017.07.10. 11:28

Glenda Sburelin olasz képzőművész, keramikus, illusztrátor kiállítása nyílt meg

Csaknem 10 év, 17 kiállítás és 41 művész: ez a mérlege a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár és a pordenonei La Roggia Egyesület közös együttműködésének.

Markó Petra

Legutóbb Glenda Sburelin olasz képzőművész, keramikus, illusztrátor kiállítása nyílt meg Körmenden a Sala Terrena Galériában.

Glenda Sburelin, Fotó: Jámbori Tamás

A tárlat egy csodálatos, meseszerű, szürrealisztikus fantáziavilág, amelyen egy szöveg nélküli mesekönyv, valamint régi, különböző méretű szitákra készített alkotások is láthatók.

Enzo di Grazia műkritikus Fotó: Jámbori Tamás

A szakmai partnerek a megnyitó után összegezték az elmúlt éveket. Giovanna Lisa, az egyesület elnöke, Enzo di Grazia az olasz és Pálóczi Zsuzsanna, a magyar kiállítások kurátora megállapították, hogy együttműködésük az első pillanattól harmonikus, értékrendjük hasonló, a tevékenység korrekt volt.

- A 17 kiállítás közül hét Olaszországban, tíz pedig nálunk volt - hangsúlyozta Pálóczi Zsuzsanna, a körmendi képviselet részéről. Hozzátette: ez idő alatt a magyar képzőművészeti életet Soós Nóra, Balogh István Péter, Szenteleki Gábor, Czika László, Elisabeth Ledersberger-Lehoczky, Hagymás István, Bódis Oxána, Szendi Szűcs István és Ferencz Eszter képviselték.

Enzo di Grazia műkritikus, Glenda Sburelin képzőművész, illusztrátor, Poór Melinda, tolmács, Pálóczi Zsuzsanna, a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár igazgatója, Fotó: Jámbori Tamás

Nagy jelentőségű volt az a három projekt is, amelynek során a művészek és alkotásaik az olaszországi egyéni kiállítások után kollektív utazáson vettek részt Európa hat országában. A következő évek terve is kibontakozott a megbeszélésen. Így a Körmendi Kulturális Központ, amelynek kortárs képzőművészetet népszerűsítő tevékenysége is hozzájárult a Minősített Közművelődési Intézmény cím viseléséhez, továbbra is meghatározó tagja lesz egy olasz-magyar-horvát-lengyel-szlovén-osztrák együttműködésnek.

Glenda Sburelin képzőművész, illusztrátor, Poór Melinda, tolmács,  Enzo di Grazia műkritikus Fotó: Jámbori Tamás

Glenda Sburelin tárlatát az érdeklődők augusztus 6-áig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthetik meg.

A művész egyik csoda alkotása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!