Kidobjuk vagy segítünk neki? - Érzékenyítő színdarab Szentgotthárdon a Nagy Lajos Gimnázium diákjaitól

2017. június 07., 12:00 szerző: Horváth R. László fotós: Horváth R. László
komment
SZENTGOTTHÁRD - A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium drámaszakkörös diákjainak előadásában, a Nemzeti Tehetség Program részeként a Színházban mutatták be a Kenderzsupp című darabot.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház 2012. október 1-jén kezdte meg működését Szombathelyen, szakmai tevékenységét az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. Az iroda prioritásai között szerepel érzékenyítő, szemléletformáló programok kidolgozása, megvalósítása a fiatal korosztály számára.

- A diákszínjátszókkal együtt, közösen minden esztendőben színpadra állítottunk egy-egy darabot - mondta el Németh Andrea pedagógus, az előadás rendezője.

A diákszínjátszók minden tanévben színpadra állítanak egy darabot
Fotó: Horváth R. László

- A most bemutatott a diákok korosztályáról, az őket foglalkoztató, létező problémákról szól. (A mű szerzője és eredeti címe: Németh
Ervin - Lengőgyakorlatok). Milyen a drogos fiú helyzete a családban, az iskolában?

Az előadás nem ad válaszokat a nézőben felmerülő kérdésekre, csak helyzeteket modellez. Mint ahogy az életben se minden vagy fekete, vagy fehér.

A szereplők arra hívták fel a nézőtéren helyet foglaló diákok figyelmét, hogy ilyen élethelyzet bármikor bekövetkezhet. Tudnunk kell, hogy nincsen csak rossz fiú. Ezért az előadás alatt nincsenek lesoványodott-beájult egyének, és nem hevernek eldobált zacskók, üres üvegek a színpadon. Viszont a sötét falak között van a rivaldafényben egy hinta. Zsipp-zsupp-kenderzsupp

Az előadás végén műhelymunkával döntötték el a szentgotthárdi diákok, hogy kidobják-e vagy netán segítik felállni megszédült társukat.

Horváth R. László

2017. június 07., 12:00 szerző: Horváth R. László fotós: Horváth R. László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...