Kultúra

2015.08.31. 08:55

Meseboltos jubileum a Fő téren: Vitéz László kincset keres, Pulcinella szerelembe esik

Szombathely – A Mesebolt Bábszínház ezekben a napokban még jól kifesztiválozza magát itthon és külföldön, aztán megkezdi a jubileumi szezont: éppen húsz éve vált hivatásos bábszínházzá a társulat.

Ölbei Lívia

A családi évadnyitó Hang-Tér-Kép címmel szeptember 6-án (vasárnap) 14 órakor kezdődik a Fő téren, természetesen belépő nélkül. Kapunk egy kis „utó-karnevált", hiszen a Savaria Történelmi Karnevál elképzelhetetlen   vásári bábjátékosok nélkül. A Fő téren ezúttal olyan csemegéket kínál a Mesebolt, mint Kovács Géza Vásártér című csodás miniatűrjét: a Mesebolt igazgatója ma már ritkán lép föl ezzel a tüneményes produkcióval, úgyhogy nem érdemes kihagyni. Itt lesz Vitéz László is, a folytatható hagyomány jegyében: Az elásott kincset Takács Dani játssza-meséli el, rendezőként Kovács Géza adta a kezére ezt a halhatatlan fabábut. A piros sipkás Kemény Henrik-gyetrőc itáliai rokona, Pulcinella szintén tiszteletét teszi a Meseboltnál: a hottói Ziránó Színház bemutatja, hogy mi történik, ha Pulcinella szerelembe esik. Mindeközben a Dr. Pesovár Ernő AMI néptáncbemutatóiban gyönyörködhet a közönség, akinek kedve szottyan, beszállhat – de a kézművesasztalokhoz is oda lehet ülni. Most már csak az kell, hogy a nyár kitartson addig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!