Kultúra

2017.08.02. 16:40

Olasz mesevilág Körmenden

KÖRMEND - Ha a forró nyári hétvégén nem szabadtéri programot tervezünk, hanem szívesebben sétálgatnánk egy hűvös kiállítóteremben, érdemes megnézni a körmendi kastély Sala Terrena Galériájában az olasz Glenda Sburelin kiállítását.

Tersztyánszky Krisztina

Ne szalasszuk el az alkalmat, az olasz képzőművész, keramikus, illusztrátor június végén megnyílt kiállítása ezen a hétvégén még látható a kastély kiállítótermében. A pordenonei alkotó olasz és egyéb nyelven írt mesekönyvek illusztrátoraként ismert hazájában, alkotásai naptárokon és plakátokon is gyakran visszaköszönnek. Glenda képei egy csodálatos, meseszerű, szürrealisztikus fantáziavilágba kalauzolják el a látogatót.

Egy bájos figura a kiállításról Fotó: Jámbori Tamás

Szöveg nélkül, csupán az ábrákkal sokat mondó mesekönyv, valamint régi, különböző méretű szitákra készített alkotások és bájos kisplasztikák is megtekinthetők a nem mindennapi kiállításon, mely nemzetközi együttműködés részeként valósult meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!