Feléled Szentgotthárd város múltja

2017. július 20., 17:04 szerző: Vadas Krisztina
komment
SZENTGOTTHÁRD - Július 26-30- között újra átélhetjük a múlt történéseit Szentgotthárd utcáin – jön a Történelmi Napok.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Július 26-án szerdán kezdődnek a Történelmi napok programjai Szentgotthárdon.

Elsőként a Színház aulájában nyílik kiállítás, amely a magyarszombatfai fazekasságot, mint szellemi kulturális örökséget mutatja be.

Csütörtökön szintén kiállítással várják a vendégeket, ugyancsak a színházban: Szentgotthárd értékeit mutatják be.

Pénteken már elkezdődnek a történelmet bemutató látványos és zenés események is: a B52 zenekar és a Tuzsu Junior Trió szórakoztatja majd a közönséget. 19 órakor a történelmi felvonulást láthatják az érdeklődők, 21 órakor pedig fáklyás őrjárat indul útjára.

Szombaton már délelőttől kínálnak programokat: 11 órakor a török hódoltsághoz kapcsolódó könyvekről lesz kerekasztal beszélgetés a színházban. Délután lovasíjász és török fegyver bemutatóra várják a látogatókat. 21.15-kor kezdődik 1664 – avagy a Szentgotthárdi csata címmel az összecsapás felelevenítése, 22 órakor tűzijáték színesíti az éjszakát.

Vasárnap 13 órától történelmi íjászversenyt tartanak, 15 órakor fúvószenekari találkozón zendülnek fel jól ismert nóták dallamai a körmendi, a letenyei, a nemesócsai és a szentgotthárdi fúvósok közreműködésével. Este 20 órától a sztárvendég, a Bikini ad fergeteges élő koncertet.A legtöbb rendezvény helyszíne a Várkert, a kísérőprogramok ennek környékén kapnak helyet.

A teljes programot megtalálják a Pannon Kapu Kulturális Egyesület honlapján.

Vadas Krisztina

2017. július 20., 17:04 szerző: Vadas Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...