Kultúra

2015.11.26. 13:35

Szombathelyen járt a Szent Márton-könyv monacói írója

Szombathely - Szerda este az Őrvidék Házban Szent Márton születése 1700. évfordulójának tiszteletére könyvbemutatón vehettek részt az érdeklődők, most jelent meg Alain Pastor Szent Márton élete című műve magyarul. A rendezvényen a monacói író is tiszteletét tette.

Hudák Celesztin

A könyvbemutatót dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester nyitotta köszöntőjével, amelyben üdvözölte az írót, a műfordítót és a jelenlévőket. Mint elmondta, a rendezvény célja, hogy szeretnék, ha a szombathelyiek tájékozottabbak lennének Szent Márton életével kapcsolatban.

Fotó: Hudák Celesztin

Ezt követte dr. Tóth Ferenc, a kötet műfordítójának előadása. Az előadó elmondta, hogy a könyv 2013-as színpadi adaptációja sarkallta a mű adaptálására. A jelenlévők meghallgathattak három részletet a könyvből. Az első Szent Márton születéséről, a második jótetteiről, a harmadik pedig a haláláról szólt.

A felolvasás után az előadó bemutatta Szent Márton kultuszát és egyik legfontosabb tanulságát. - A következetesség meghatározza az életünk minden egyes mozzanatát – mondta Tóth Ferenc.

Az író méltatását követően a polgármester köszönetet mondott az írónak és átnyújtott neki egy ajándékcsomagot.

Az előadás lezárásaképp a szerző válaszolt a közönség kérdéseire. Itt kiderült, hogy az író jelenleg egy novellásköteten dolgozik az írói létről. Azt is megtudhattuk, hogy eddig a könyv csak franciául és magyarul jelent meg, tehát Magyarországon fordították le először.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!