Lóerő

2015.09.02. 14:19

Az év utolsó roncsderbifutama

Szombathely - A 2015. évi országos roncsderbibajnokság idei utolsó, 6. futamát rendezik vasárnap a Szabadidőközpontban.

Tóth Gábor

A szezonnyitó futamnak május 17-én ugyancsak a vasi megyeszékhely adott otthont. A verseny akkor rengeteg nézőt vonzott, remek hangulatban zajlott le és természetesen a pilóták, a klubvezetők is maximálisan elégedettek voltak a szervezéssel, a körülményekkel. Vagyis a házigazda Auto-Crash Szombathely SE ismét jól vizsgázott. Az év utolsó, 6. futamát elvileg a másik Vas megyei klub, az Autó Sport Klub Rum rendezte volna, ám különböző problémák miatt ez nem jött össze. A rumiak helyére viszont beugrottak a szombathelyeik, akik vállalták, hogy megrendezik a szezonzárót, így a mezőny visszatér a Szabadidőközpontba.

Szombathely, május. Autók a küzdőtéren, nézők a lelátón Fotó: Kámán András

- Látványos versenyre van kilátás, hiszen a legtöbb kategóriában még nem dőlt el az összetett helyezések sorsa, minden egyes pontért nagy küzdelem várható - vezette fel a vasárnapi erőpróbát Pintér Endre, a főszervező Auto-Crash Szombathely SE vezetője. - Úgy 60-70 autóra, és nagyon erős mezőnyre számítunk. Mindenki itt lesz, aki dobogón akarja zárni a 2015-ös esztendőt. Szerencsére lehet izgulni szombathelyi és rumi pilótákért is. A szabadidőközpontot előkészítettük, a pálya rendben van, belátható, a környezet tiszta, várjuk a szurkolókat. Szombatra esőt jósolnak, vasárnapra viszont jó időt, napsütést. Az az időjárás függvénye, hogy szombaton délután lesz-e lehetőségünk a hagyományos tréleres felvonulásunkra a belvárosban, de a pályán vasárnap biztosan előrukkolunk valamilyen show elemekkel. Bízom benne, hogy minél több szombathelyi és rumi pilóta zárja dobogón a 2015-ös bajnokságot.

Vasárnap a versenyzők 9 óráig adhatják le a nevezésüket, majd a gépátvétel után 11 órakor kezdődnek az időmérő edzések és az amatőr futamok. Az első ob futam 12 órakor rajtol, az ünnepélyes eredményhirdetést 18 óra körül lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!