Lóerő

2016.09.01. 12:33

Jó tudni: Visszatérnek a régi mértékegységek

A címet elolvasva nem kell megijedni, nem Magyarországon kell hozzászoknunk más mértékegységekhez, hanem Nagy-Britanniában.

Kelemen Attila

Egyre több brit kereskedő szeretne visszatérni a régi, „birodalmi" mértékegységek - többek között a font, az uncia, a pint, a láb vagy a hüvelyk - kizárólagos használatához, miután a brit EU-tagságról június végén tartott népszavazáson a választók többsége a kilépésre voksolt.

Hogy miben érintheti mindez az autós társadalmat, közte minket, magyarokat is? Ha netalántán Angliába utaznánk autóval, ne lepődjünk meg, hogy az alábbihoz hasonló beszélgetésekben lehet részünk:

A londoni The Times rendőrbírósági tudósításokra szakosodott rovatában egy tipikus beszámoló például arról ad hírt, hogy a vétkes öt láb 11 hüvelyk magas, súlya hozzávetőleg 14 stone, és miután elfogyasztott vagy 3 pint sört, beült a kocsijába, de alig 800 yard megtétele után 30 mérföldes sebességgel belehajtott egy másik autóba.

Hát, eddig nem volt elég, hogy a brit birodalomban a jobboldali közlekedéshez kellett hozzászoknunk, de még a mértékegységeket is meg kell tanulnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!