Molnaszecsőd

2015.08.16. 06:48

„És haza ne menjetek józanul!” - Ilyen volt a falunap Molnaszecsődön

Molnaszecsőd – A közösséget ünnepelték a zenés-táncos falunappal a molnaszecsődiek. Az összetartás jellemzi a falut – hangzott el a köszöntőkben.

Bakos Ágnes

Már péntek este megkezdték az ünneplést a molnaszecsődiek: bagolytúrát tartottak hajnalig. Szabály volt, hogy kerüljék a túlzott alkoholfogyasztást – a megengedő hozzáállást dicsérte V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy míg egy városi fesztivál az odalátogatóknak szól és a szervezők a városukról igyekeznek képet adni, addig egy falunap a helyiek sajátja.

Szombathelyi Tamás polgármester köszöntőt mond. Fotó: Bakos Ágnes

– A közösség ünnepe a falunap, márpedig Molnaszecsődnek összetartó lakossága, közössége van – hangsúlyozta Szombathelyi Tamás polgármester. Arról beszélt, hogy egy közösségben mindenkinek van szerepe és feladata. Szerinte sok példát látni magányos falusiakra, széthullott közösségekre – a molnaszecsődiek nem ilyenek.

Ez látszott a kondér mellett is: összefogtak a férfiak már szombaton kora reggel, hogy ne maradjon éhen a kimerítő bagolytúra után ébredező lakosság.

A zenéről és mindenféle mulatságról szólt a falunap és az egykori molnaszecsődi laktanya új bérlőit is megismerhette a falu lakossága: bemutatkoztak az airsoftosok. Természetesen kihasználták a Rába folyót: kenuzhattak a legkisebbek is.

"És haza ne menjetek józanul" – ez a felhívás egy helyi ünneplőtől hangzott el a hivatalos és ünnepélyes köszöntések után, már délelőtt, és nyilván nagyon sokan megfogadták a jó tanácsot, hiszen egyszer van egy évben falunap – Molnaszecsődön is.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!