Multidéző

2015.03.31. 12:19

Múltidéző - Amikor még volt átmenő forgalom a Fő téren

Szombathely - A Vas Népe 1980-ban többször írt róla, hogy átadásra kerülnek a közlekedési jelzőlámpák a szombathelyi Savaria téren. 35 évvel ezelőtt még volt átmenő forgalom a Fő téren, ezt szabályozta a Ferences templom szomszédságában lévő villanyrendőr.

Kelemen Attila

A megyei napilap így cikkezett április elsején a várva várt jelzőlámpák működésbe helyezéséről:

A lámpákat magukat már régen felszerelték: ahhoz azonban, hogy üzembe is helyezhessék őket, fel kellett újítani és meg kellett változtatni az aszfaltra felfestett útburkolati jeleket is. Hiszen máshol kell megállni a kereszteződésbe érkező járműnek, ha lámpa irányítja a forgalmat mintha saját szemével, a vezetőnek kell körülnéznie, szabad-e az út. Áthelyezték a Bajcsy-Zsilinszky utca (ma Király utca - a szerk.) torkolatában levő gyalogátkelőhelyet is: ha a forgalmat már lámpa irányítja, nincs szükség arra, hogy a Köztársaság tér (ma Fő tér - a szerk.) felől az útra kanyarodó járművek a zebra előtt, de a Tolbuhin út (Szent Márton út - a szerk.) forgalmától " elbújva" meg tudjanak állni.

A jeleket, ahogy beköszöntött a valódi tavasz, tegnap festették fel a KPM Közúti Igazgatóságának szakemberei: most már semmi akadálya, hogy lámpák irányítsák a forgalmat a fontos kereszteződésben.

A jeleket, ahogy beköszöntött a valódi tavasz, 1980 április elsején festették fel a KPM Közúti Igazgatóságának szakemberei
Fotó: VN-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!