Bulvár-celeb

2024.04.20. 16:00

Mi történhetett? Nehéz döntést hozott Michael Schumacher családja

Hamarosan árverésre bocsátják a legendás autóversenyző luxusóráit.

MW

Michael Schumacher 2002-ben

Forrás: Getty Images

Fotó: Clive Mason

Michael Schumacher nyolc luxus- és személyre szabott óráját bocsátják árverésre összesen több mint 4,8 millió dollár értékben. A ritka időmérőket május 3–5. között, a Miami Nagydíj hétvégéjén New Yorkban állítják ki, az árverést pedig május 13-án tarják Genfben.

Az F1-es legenda az évek során számos rendkívül értékes órát gyűjtött. A család nemrégiben úgy döntött, hogy megválnak a gyűjtemény egyes darabjaitól, amelyekről úgy gondolják, hogy a gyűjtők képesek lesznek értékelni valódi értéküket – közölte a Christie’s aukciósház órákért felelős vezetője, Remi Guillemin a CNN-nel.

EUROPEAN GRAND PRIX
Kézfogás Damon Hillel - Schumit sokszor lehetett látni órával a csuklóján 
Forrás: Getty Images

A kollekció a Christie’s hagyományos ritka órák aukciójának részét képezi, amely olyan márkák, mint az Audemars Piguet,  az F.P. Journe és a Rolex nagy kaliberű óraműveinek vintage és modern darabjaiból áll.

A teljes kollekció becsült értékének csaknem a felét teszi ki Schumacher platina F.P. Journe Vagabondage 1 órája, amelynek várható eladási ára eléri a 2,2 millió dollárt (több mint 800 millió forint).

Eközben egy Rolex rozsdamentes acélból készült Paul Newman Daytona várhatóan akár 440 ezer dollárért is elkelhet, míg Schumi Audemars Piguet Royal Oakjáért előreláthatólag 280 ezer dollárt fizetnek majd - írja cikkében a VG.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!