Olaszfa

2016.08.15. 15:20

Közös volt az Örömóda

Olaszfa - Hatodszor ünnepelték olasz nyelvű szentmisével a magyar-olasz kapcsolatot Olaszfán. Többen voltak, mint eddig és együtt énekelték az Örömódát.

Bakos Ágnes

- A magyarok is álljanak be! - szólt az instrukció a mise után az olaszfai Szent Miklós-templom kertjében.

Szép számmal gyülekeztek a Magyar-Olasz Nap résztvevői, akik vasárnap délután a Vivace Kamarazenekar koncertjét hallgatták meg, majd Bodó Zoltán plébános celebrálta az olasz nyelvű misét.

Olaszok és olaszfaiak közösen énekelték Beethoven Örömódáját a templomkertben, élőzenei kísérettel, kis gyakorlás után Fotó: Bakos Ágnes

Amikor már összeállt az alkalmi baráti kórus, felcsendült Beethoven Örömódája. Lelkes taps zárta a közös (előre csak egy kicsit begyakorolt) produkciót, majd az ünnepi fogadás következett.

- Idén többen jöttek, nagyon örülünk, hogy elhoztak barátokat is - nézett végig a lelkes ünneplőkön Fekete Róbert, Olaszfa alpolgármestere.

- Szépen fejlődnek az olaszfai-olasz a kapcsolatok, a nagykövetséggel jó viszonyt ápolunk, ékes bizonyíték, hogy az Olasz Köztársaság magyarországi nagykövetségének munkatársa, Giuseppe Rizzuti idén is eljött, sőt ezúttal az egész családját elhozta, tavalyi ígéretéhez hűen - mondta az alpolgármester.

Címkék#olaszfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!