Olvasó

2013.01.21. 06:42

Óriás hóember Magyarszombatfán

Magyarszombatfa - Vörösné Dénes Anikó küldte el fotóit, melyen egy 6,5 méter magas óriási hóember látható Magyarszombatfán.

Egy péntek esti szánkózás ihlette a magyarszombatfai fiatalokat arra, hogy mozgósítva a falubeli barátokat, alkossanak valami maradandót a közel fél méteres hóból. Az elgondolást tett követte és vasárnap délutánra a falu nevezetes műemléke, a Fazekasház melletti réten megszületett az Őrség legújabb látványossága egy 6,5 méter magas megahóember. Ha hihetünk a televíziós híreknek, akkor az ország legnagyobb hóemberének kikiáltott 4,9 méteres zalavári alkotást a magyarszombatfai építők túlszárnyalták. A közel húsz ifjú nagy lelkesedéssel és gépi segítség nélkül dolgozott. Jóféle mézespálinkával, forralt borral, teával és pogácsával erősítették magukat a nem mindennapi munkavégzés közben. A hóembert természetesen helyi termékekkel, cserépkályha szemekkel is díszítették. Az óriási hóembert sokan megcsodálják, megállásra készteti a falun áthaladókat, derültséget visz a havas tájba.A tél nemcsak bosszúságot, hanem jókedvet, a közös összefogás, szórakozás örömét is jelenti a kis fazekasfaluban.

Így készült a nagy mű:

 

Fotó: Vörösné Dénes Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!