Olvasó

2016.05.04. 07:37

Szemetet szedtek, kirándultak a csehimindszenti iskolások

Csehimindszent - A Mindszenty József Általános Iskola diákjai és pedagógusai, a Csehimindszent Jövőjéért Alapítvány önkénteseivel összefogva csatlakoztak a Te szedd! akcióhoz.

Civil Tudósítónktól

Csütörtökön délután a gyerekek és a felnőttek a falvakban, a falvak között gyűjtötték a szemetet, amelyet az önkormányzatok az iskola előtti gyűjtőhelyre szállítottak. A csehimindszentiek által gyűjtött 50 zsáknyi hulladékot a szervezők elszállították.

A sikeres akció eredményeként megtisztult a közutak környéke, ami remélhetőleg arra ösztönöz mindenkit, hogy ezt a tisztaságot meg is őrizze. Pénteken az iskola felső tagozatosai az Őrségi Nemzeti Parkba szervezett tanulmányi kiránduláson vettek részt.

Pályázati támogatással Magyarország valamennyi nemzeti parkjában voltak már az iskola tanulói, csak a közeli őrségiben nem, ezért esett erre a választás.

A szőcei látogatóközpont, a láp növényvilágának megismerésével, a Pityerszer épített környezetének megfigyelésével ismeretekhez jutottak a diákok, amelyekhez élmények is kapcsolódtak. Az iskola az élményalapú oktatást helyezi előtérbe, amikor csak alkalmat tud erre teremteni.

László Jánosné

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!