Olvasó

2016.04.24. 17:37

Szlovénnyelvű, búzaszentelési-mise Szentgotthárdon

„Veseli den je k nam prišo ” – hangzott fel húsvét 5 vasárnapján a szentgotthárdi plébániatemplomban a misére hívó harangszót követően a szlovén-miseének (Örvendetes napunk támadt ).

Olvasó

Msgr. Franc Režonja püspöki helynök és Kovács József káplán úr által celebrált szentmise búzaszenteléssel kezdődött. A kegyeletes szertartásban a káplán úr kérte a Mennyei Atyát, hogy őrizze meg minden bajtól vetéseinket, kapásnövényeinket.

A vikárius úr homíliájában azt kérte a jelenlévőktől, hogy legyenek bátran Krisztust-hordozók, akiket arról ismer a világ, hogy szeretik egymást. De nemcsak egymást, hanem embertársaikat is. A szeretetben legyen példaképünk az irgalmas Jézus, aki azt mondta tanítványainak „Arról tudják majd meg, hogy tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt."

A szentmise végén elhangzott, a következő szlovénnyelvű mise Rábatótfaluban, Pünkösd vasárnap lesz. Az istentisztelet május 15-én, 16.30 órakor kezdődik a szentgotthárdi-városrészben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!