Őriszentpéter

2010.05.17. 12:12

Az Őrségi Baráti Kar 30 éves jubileuma

Az Őrségi Baráti Kör - melynek egyik alapítója Prém Jenő akkori tanácselnök - 1980-ban elhatározta, hogy Őrségi napok rendezvénnyel színesíti és népszerűsíti az Őrséget.

Fekete Lászlóné

A rendezvény színvonalasabbá tételéhez 1982-ben négyszólamú vegyes karként megalakult az énekkar. Először Őrségi énekkar, majd Őrségi Baráti Kar névvel szerepeltek.

A közel 30 év alatt Unger Edit, Imre Lászlóné, Szabó Elekné Betti, Kovács Attila, Csaba Péter Huba, Bedő Andrea vezette a kórust. Jelenleg Boldogh András zenepedagógus vezeti az énekkart, mely a környékbeli települések dalolni vágyó lakóiból szerveződött és 30-70 év között minden korosztály képviselteti magát.

A kórus Őriszentpéter város művelődési háza által fenntartott amatőr művészeti közösségként működik, és a környék kulturális rendezvényein aktív szerepet vállal.

Felléptek önkormányzati ünnepeken, Virágvasárnap Hegedűs Endre zongorakoncertjén, a Kulturális Forgatag négy helyszínén, valamint a soproni Daloshegyi Találkozón. Gradban egy nemzetközi kórustalálkozón 3. helyezést értek el.

A rendezvényt megtisztelték és az alkalomhoz méltó ünnepi műsort adtak még:felsőmaráci Asszonykórus, a zalalövői Salla Kórus, a muraszombati Baráti Kör.

A megtelt művelődési házban a közönség tapssal jutalmazta a műsorokat. Külön hangulata volt a közös éneklésnek.

A vendéglátás után sokáig, érzelmekben gazdag, hangulatos éneklés vette kezdetét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!