Őriszentpéter

2017.04.02. 14:07

Ennyit kapnak a civilek Őriszentpéteren

Őriszentpéter - Döntött az idei első civil támogatási kör összegeiről az őriszentpéteri önkormányzat.

Bakos Ágnes

Öt szervezet kap összesen 2 millió 545 ezer forintot.Az őriszentpéteri Sport Egyesületnek jut a legmagasabb összeg az első önkormányzati támogatási körben idén. Az 1 millió forintot a pálya és a világítás karbantartási munkáira költik, és jut az öltöző tisztasági festésére is. A város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete 750 ezer forintot kap az önkormányzattól.

Tűz-oltóversenyeken való részvételre, minősítő gyakorlatokra és közgyűlések szervezésére fordítják a pénzt. Jut még belőle a tűzoltó majális megünneplésére és elsősorban a 135 éves jubileum szervezésére. Majálisra a Polgárőr Egyesület is készül: májusfaállítást terveznek, valamint az év végére is gondolnak már, hiszen az adventi programjaikat is felsorolták a feladatok között, amelyre a támogatást igényelték. Az összeg idén 300 ezer forint. Közösségi programokra fordítja a megítélt 295 ezer forintot az Őriszentpéterért Egyesület.

Időrendben:

virágvasárnapi hangverseny, gyermeknap, parasztolimpián való részvétel, főzőverseny, szüreti felvonulás szerepel az idei tervek között. Kereken 200 ezer forint jut az önkormányzati civil keretből az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesületnek. Az Őrségben érkező turistáknak szerveznek és vezetnek kerékpártúrákat, valamint gyalogtúrákat.

Ehhez szórólapokra is szükség lesz - ahhoz is jól jön a támogatás, valamint adminisztrációs és működési költségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!