Őriszentpéter

2015.08.27. 08:55

Indul a gombaszezon

Őriszentpéter - A nyári idő nem kedvezett a gombáknak, az Őrségben azonban remélik, hogy az őszi szezont jobban zárják majd.

Bajdó Bettina

Dr. Markovics Tibor, az Őrségi Nemzeti Park igazgatója elárulta, hogy ő maga is nagyon szeret gombászni. Az idei nyár azonban nem kedvezett a gombák kedvelőinek, a nyári vargányából csak elvétve lehetett találni. Az Őrségben ilyenkor sok a vendég és sokan elindulnak, hogy saját maguk szedjék fel a finom, ám néha gyilkos csemegét. Az igazgató hangsúlyozta, hogy bár a nemzeti parkban nincs hivatásos gombaszakértő, de a kollégák ismerik a gombafajtákat, így bármikor be lehet menni és lehet segítséget kérni tőlük. Jó tanácsként elmondta még, hogy ha valaki csak pár gombát ismer, akkor azoknak a mérgező párját is tanulja meg, így fel fogja ismerni a rá leselkedő veszedelmet.

Dr. Markovics Tibor hozzátette, hogy bár a nyári vargányaszezonról lemaradtak, ő azért reméli, hogy az őszi időszakban megjelennek a vargányák és társaik, így sokan élhetnek a kedvtelésüknek. A mostani időjárás kedvez a gombáknak.

Markovics Tibor is szereti az erdőt járni, a gombákat gyűjteni. Fotó: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!