Otthon

2017.05.11. 13:42

Az Otthon Melege Program segítségével 45.000 támogatást kaphat a fagyasztószekrény vásárláshoz (x)

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés érdekében korántsem mindegy, milyen berendezések kapnak helyet otthonunkban.

Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek az energiatakarékos megoldások iránt, hiszen ezekkel komoly ezreket is megtakaríthatunk a havi rezsi költségéből.  Az Otthon Melege Program 2017-ben is remek lehetőségeket tartogat azok számára, akik készülékeiket energiatakarékosabbra cserélnék.  A legalább 10 százalékos energia megtakarítást biztosító eszközök árának felét lehet a pályázat során elnyerni, a maximum összeg pedig 45 ezer forint is lehet. A társadalmi szolidaritás elvét követve a nagycsaládosok és a nyugdíjasok más pályázóknál két hónappal korábban pályázhatnak.

Minden háztartásban vannak olyan berendezések, amelyek tulajdonképpen egész nap üzemelnek, s így energiát fogyasztanak.  Tipikusan ilyen a fagyasztószekrény, melyet szintén lecserélhetünk a pályázat nyújtotta előnyöket kihasználva. Jelentkezni régiónként lehet, a benyújtási időszak pedig szeptember 7-ig fog tartani, illetve a rendelkezésre álló források kimerüléséig. A 45.000 Ft támogatáshoz A+++ energia besorolású gépet választania (ajánlatok itt:  https://www.markabolt.hu/hutogep/fagyasztoszekreny" target="_blank"/)

S hogy miért érdemes elgondolkodni a már meglévő eszközök cseréjén? Az energiatakarékosság természetesen fontos szempont, de érdemes azt is figyelembe venni, hogy a már évek óta üzemelő készülék jó eséllyel tönkremehet a közeljövőben.  A fagyasztószekrény nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a nyár ízeit a téli hónapokban is élvezhessük.  Sokszor előfordul, hogy kedvezményes áron juthatunk hozzá fagyasztott termékekhez, s ilyenkor szintén hasznos a megfelelő mérettel rendelkező fagyasztószekrény az otthon falain belül történő tároláshoz.

Érdemes figyelemmel követni az aktuális pályázatokat, így a megfelelő programok kihasználásával olcsóbban juthatunk hozzá tartós használatra szánt elektronikai eszközökhöz. Az energiaárak valószínűleg a jövőben sem lesznek alacsonyabbak, ezért célszerű berendezéseinket úgy megválasztani, hogy azok a lehető legkevesebb energiát használják fel.  A csere sokszor magas kiadásokkal járna, melyet nem mindenki engedheti meg magának. Nem véletlen, hogy a nyugdíjasok és a nagycsaládosok az Otthon Melege Program kapcsán is előnyt élveznek. A háztartásban nélkülözhetetlen fagyasztószekrény beszerzésekor is érdemes kihasználni az online rendelés kínálta lehetőségeket. A pályázatok folyamatosan benyújthatóak, az indulás pedig régiónként történik. Cserélje le most fagyasztóját, és válassza az energiatakarékos megoldások minden előnyét vissza nem térítendő támogatással társítva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!