Hozzuk be otthonunkba a tél tiszta színeit!

2017. január 10., 09:00 szerző: Nógrádi Dóra
komment
Szombathely - A fagyos téli táj tiszta színei sokunknak kedvesek. Ezeket otthonunkba is becsempészhetjük, ha a téli színcsoport jellegzetes árnyalatait megismerjük.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Mindannyiunknak vannak kedvenc színei, amelyek pozitívan hatnak hangulatunkra, közérzetünkre és ez által - ha nem is tudatosan - szívesen vesszük körül magunkat velük. Ha mostanában kinézünk az ablakon, a tél tiszta, csillogó, fagyos színeit látjuk, amelyek sokunknak kedvesek. Mivel a színeket évszakok szerint is csoportosíthatjuk, így az érintetlen téli táj hangulatát is becsempészhetjük otthonunkba, ha ezt a színcsoportot megismerjük.

A tél alapszíne a hófehér, így a fehéret célszerű elsősorban a falakon használni. A második legfontosabb szín a kék, de itt már szinte kötöttségektől mentesen, számos árnyalatot választhatunk, a jegeskéktől egészen a mélykékig. Ha a falak és a bútorok is fehérek, a függönyök és a szőnyegek lehetnek kékek. Kiegészítő színekként választhatunk szürkét és feketét, de a citromsárga, a piros és a fenyőzöld is feltűnhet a szobában. Az utóbbi színek azonban ne legyenek hangsúlyosak, egy-egy dísztárgy, a díszpárnák, vagy egy puff színe lehet ilyen.

A téli színek jól illenek a modern terekbe, ahol nagyok az ablakok és sok a fény, ám a kevésbé világos szobákban is szerencsés választás a fehér, mivel ez a szín veri vissza a legtöbb fényt, pláne, ha sok fémes, csillogó tárgyat is elhelyezünk a térben. Használjunk tehát sok üvegezett tárgyat vagy kristályt, amely a jég hangulatát is megidézi otthonunkban.

 

Nógrádi Dóra

2017. január 10., 09:00 szerző: Nógrádi Dóra

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...